Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Πρέπει να ακουστεί η φωνή της Κίνας για την ειρήνευση στην Ουκρανία – Στο Πεκίνο ο Sanchez στις 31 Μαρτίου

Ισπανία: Πρέπει να ακουστεί η φωνή της Κίνας για την ειρήνευση στην Ουκρανία – Στο Πεκίνο ο Sanchez στις 31 Μαρτίου
Ο Ισπανός Πρωθυπουργός έχει υποστηρίξει δημόσια την ειρηνευτική πρόταση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, η οποία περιλαμβάνει απαιτήσεις για επαναφορά του εδάφους της Ουκρανίας στο status quo ante
Ο κόσμος πρέπει να ακούσει τη φωνή της Κίνας για να βρει μια διέξοδο από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez, ενόψει της κρατικής επίσκεψής του στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίοευμα του Reuters το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023.
«Η Κίνα είναι ένας παγκόσμιος παράγοντας, επομένως προφανώς πρέπει να ακούσουμε τη φωνή της για να δούμε εάν μεταξύ όλων μας, μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο και η Ουκρανία μπορεί να ανακτήσει την εδαφική της ακεραιότητα», επισήμανε ο Sanchez σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μετά από μια συνάντηση. του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τη Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023.
Πρόκειται να επισκεφθεί την κινεζική πρωτεύουσα στις 31 Μαρτίου για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Xi Jinping
Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών αναμένεται να επικεντρωθεί κυρίως στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία, στην οποία η Κίνα περιέγραψε τον εαυτό της ως «αμερόληπτη» και πρότεινε ένα ειρηνευτικό σχέδιο 12 σημείων ενώ ζητούσε συνολική κατάπαυση του πυρός.
Ο Sanchez έχει υποστηρίξει δημόσια την ειρηνευτική πρόταση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, η οποία περιλαμβάνει αιτήματα για αποκατάσταση του εδάφους της Ουκρανίας στο status quo πριν από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης