Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Medvedev: Η ειδική επιχείρηση σχεδιάστηκε και για να μη γίνει η Ουκρανία πυρηνική δύναμη

Αποκάλυψη Medvedev: Η ειδική επιχείρηση σχεδιάστηκε και για να μη γίνει η Ουκρανία πυρηνική δύναμη
Εάν δεν γινόταν η ειδική επιχείρηση η Ρωσία θα είχε αποκτήσει έναν γείτονα «ο οποίος δεν είναι μόνο μέλος ενός μη φιλικού μπλοκ αλλά σχεδίαζε να παράγει πυρηνικά όπλα»
Σχετικά Άρθρα
Υπάρχουν καταστάσεις όπου οι συμφωνίες είναι αντιπαραγωγικές και χρειάζεται να ληφθούν μέτρα όπως η έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του TASS, και σε χρήστες του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης VKontakte.
«Κατά την άποψή μου, δεν έχει νόημα να διαπραγματευόμαστε σε ορισμένες καταστάσεις.
Πρέπει να τις αγνοήσουμε και σε ορισμένες περιπτώσεις να πάρουμε αποφάσεις όπως αυτή που ελήφθη στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 επειδή οι συμφωνίες μπορεί να είναι αντιπαραγωγικές σε ορισμένες περιπτώσεις, επεσήμανε ο Medvedev, όταν ρωτήθηκε εάν η Μόσχα έπρεπε να συνάψει συμφωνίες με τις χώρες που δεν κατάφεραν να δουν τα εγκλήματα του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα προσπάθησε για δεκαετίες να μεταφέρει μερικά απλά πράγματα στη Δύση.

Τα ουκρανικά πυρηνικά


«Η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε. Ναι, είναι λυπηρό, αλλά αυτό συνέβη, τόσο λόγω της ανίκανης πολιτικής της σοβιετικής ηγεσίας όσο και λόγω της εξωτερικής σας παρέμβασης.
Η χώρα διαλύθηκε, αλλά οι δεσμοί δεν κατέρρευσαν, και οι άνθρωποι παρέμειναν οι ίδιοι» είπε, διευκρινίζοντας το μήνυμα της Ρωσίας.
Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία «είχε το δικό της σύμπλεγμα πυρηνικών όπλων», είπε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας.
Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία θα είχε αποκτήσει έναν γείτονα «ο οποίος δεν είναι μόνο μέλος ενός μη φιλικού μπλοκ αλλά σχεδίαζε να παράγει πυρηνικά όπλα», σημείωσε.
«Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο ηγέτης της Ουκρανίας μίλησε για αυτό λίγο πριν την έναρξη της επιχείρησης, στα τέλη του 2021. Θέλετε λοιπόν να το ανεχτούμε;
Ειδικά σε μια κατάσταση όπου έχουμε μια διαμάχη για την Κριμαία επειδή θεωρούμε πως είναι μέρος της γης μας και το θεωρούν έδαφός τους.
Φανταστείτε λοιπόν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εναντίον της χώρας μας κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ - δεν μπορούμε να το δεχτούμε», τόνισε.
Καταλήγοντας επανέλαβε πως η Ρωσία είχε προτείνει ένα σχέδιο συμφωνίας για εγγυήσεις ασφαλείας προς τις δυτικές χώρες. «Απάντησαν «όχι»», είπε ο Medvedev.
Κατά τη γνώμη του Ρώσου πολιτικού, «οι παρούσες συνέπειες είναι πολύ πιο περίπλοκες από ό,τι θα ήταν» αν οι εγγυήσεις ασφαλείας είχαν υπογραφεί τον Δεκέμβριο 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης