Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Medvedev προειδοποιεί: Τα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία, φέρνουν πιο κοντά την πυρηνική αποκάλυψη

Ο Medvedev προειδοποιεί: Τα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία, φέρνουν πιο κοντά την πυρηνική αποκάλυψη
«Έχει εξαφανιστεί η απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης; Όχι, δεν έχει εξαφανιστεί. Έχει αυξηθεί», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας
Η απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης όχι μόνο δεν έχει εκλείψει, αλλά αποδείχθηκε ότι είναι πιο υπαρκτή παρά ποτέ και μας πιέζει, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev στους Ρώσους δημοσιογράφους και χρήστες του κοινωνικού δικτύου VK.
«Έχει εξαφανιστεί η απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης; Όχι, δεν έχει εξαφανιστεί. Έχει αυξηθεί», τόνισε.
«Κάθε μέρα αποστολών ξένων όπλων στην Ουκρανία θα φέρει τελικά πιο κοντά αυτή την πυρηνική αποκάλυψη», προειδοποίησε ο Ρώσος πολιτικός.
Η Δύση έκανε λάθος υπολογισμούς όταν δεν πίστεψε την αποφασιστικότητα του Προέδρου Putin και αρνήθηκε να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στη Ρωσία, συνέχισε ο Medvedev.
«Έχω, ξέρετε, την εντύπωση ότι, μέχρι μια στιγμή, δεν πίστευαν και δεν είδαν τον βαθμό αποφασιστικότητας της Ρωσίας, του προέδρου της, του αρχιστράτηγου να κάνουν αυτό που κάναμε.
Και δεν υπολόγισαν σωστά », είπε ο Ρώσος πολιτικός.
«Οι συνέπειες είναι πολύ πιο δύσκολες από ό,τι θα μπορούσαν να είναι, αν είχαν υπογράψει τις εγγυήσεις μαζί μας τον Δεκέμβριο 2021».

Υψηλός ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Ryabkov δήλωσε ότι ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα βρίσκεται σε μια «de facto» ανοιχτή σύγκρουση με την Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Είπε επίσης ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για μυστικές ή ανοικτές διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον για την αποκατάσταση της συνθήκης για τη μείωση των πυρηνικών όπλων New START, από την οποία η Ρωσία αποχώρησε τον Φεβρουάριο.
Μιλώντας σε εκδήλωση με τίτλο «Ένας κόσμος χωρίς START: Τι μέλλει γενέσθαι», ο Ryabkov δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα» αποκατάστασης της συνθήκης από τη Ρωσία προς το παρόν, επικρίνοντας αυτό που αποκάλεσε «εχθρική πορεία» της Ουάσιγκτον προς τη Μόσχα.
«Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε μια συζήτηση σχετικά με το αν η πιθανότητα μιας πυρηνικής σύγκρουσης είναι υψηλή σήμερα, αλλά είναι υψηλότερη από οτιδήποτε είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες, ας το θέσουμε έτσι», δήλωσε ο Ryabkov όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Ο Ryabkov είπε ότι η Ρωσία δεσμεύεται να διατηρήσει τον κόσμο «ασφαλή και ελεύθερο» από την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, αλλά πρόσθεσε αργότερα ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί ως συνήθως, δεδομένου η Μόσχα είναι τώρα «σε μια de facto κατάσταση ανοιχτής σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης