Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visco (Τράπεζα της Ιταλίας): Η τρέχουσα τραπεζική κρίση ήταν ένα καμπανάκι που χτύπησε και για την Ευρώπη

Visco (Τράπεζα της Ιταλίας): Η τρέχουσα τραπεζική κρίση ήταν ένα καμπανάκι που χτύπησε και για την Ευρώπη
«Σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν εργαλεία για άμεση παρέμβαση, όπως συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας
Σχετικά Άρθρα
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ignacio Visco, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της ιταλικής βουλής τόνισε ότι "η τραπεζική κρίση των τελευταίων ημερών ήταν ένα "καμπανάκι” που χτύπησε και για την Ευρώπη".
"Σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν εργαλεία για άμεση παρέμβαση, όπως συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες", πρόσθεσε ο Visco.
"Το σημαντικότερο μάθημα των περασμένων ημερών είναι ότι το σύστημα ελέγχου και επιτήρησης μπορεί να παρουσίασε κάποια προβλήματα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αναγκαίες παρεμβάσεις γίνονται άμεσα. Κάτι που είναι, σίγουρα, ζωτικής σημασίας. Πιστεύω ότι αν εμείς στην Ευρώπη αντιμετωπίζαμε μια τέτοια κρίση, δεν θα υπήρχε κάτι ανάλογο για τις μικρές και μεσαίες τράπεζες", τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας.
Σε ό,τι αφορά το μέλλον της δημοσιονομικής κατάστασης της Ιταλίας και της Ευρώπης, ο Ignacio Visco δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει μακροπρόθεσμες προβλέψεις, αλλά πως "θεωρεί ότι αν η τιμή του φυσικού αερίου παραμείνει στα τωρινά επίπεδα, τα πράγματα -και για τον πληθωρισμό- θα ακολουθήσουν τη σωστή κατεύθυνση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης