Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνιακά τρικ Macron - Σχέδιο για διαμοιρασμό των επιχειρηματικών κερδών στους εργαζόμενους

Επικοινωνιακά τρικ Macron - Σχέδιο για διαμοιρασμό των επιχειρηματικών κερδών στους εργαζόμενους
Ο Γάλλος πρόεδρος, είναι έτοιμος να αποδεχθεί την αντιδημοτικότητα ως συνέπεια της επιβολής της μεταρρύθμισης
Σχετικά Άρθρα
΄(upd) Αναγκαία για τη Γαλλία χαρακτήρισε την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης στα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France2.
Σε μία προσπάθεια να περάσει στην αντεπίθεση και να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ο Macron προανήγγειλε ένα αόριστο σχέδιο για τον διαμοιρασμό κερδών από τις επιχειρήσεις προς τους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση Macron θα επιδιώξει να επαναφέρει τη Γαλλία στην κανονικότητα "το συντομότερο δυνατό".
Όπως τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, είναι έτοιμος να αποδεχθεί την αντιδημοτικότητα ως συνέπεια της επιβολής της μεταρρύθμισης.
«Αν μου δοθεί η επιλογή μεταξύ των δημοσκοπήσεων βραχυπρόθεσμα και του γενικού συμφέροντος της χώρας, επιλέγω το γενικό συμφέρον της χώρας», δήλωσε ο Macron σε τηλεοπτική συνέντευξη.
«Αν είναι απαραίτητο να αποδεχθώ την αντιδημοτικότητα σήμερα, θα την αποδεχθώ», πρόσθεσε, ενώ αναγνώρισε ότι «δεν κατάφερε να πείσει» τη χώρα για τη μεταρρύθμιση.

 Σε ισχύ έως το τέλος του έτους

Η επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος πρέπει «να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους», διότι είναι «αναγκαία», τόνισε.
«Η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναγκαία, όχι γιατί αυτό αρέσει σε μένα, θα ήθελα να μην την κάνω, αλλά για τον λόγο αυτό δεσμεύθηκα να την κάνω», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι θέλει την έναρξη της ισχύος της μέχρι το τέλος του έτους, «ώστε τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν».
«Δεν υπάρχουν 36 λύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι εταιρείες να μοιράζονται μεγαλύτερο μέρος των κερδών με τους εργαζόμενους»

Μάλιστα, ο Macron τόνισε ότι επιθυμεί η κυβέρνηση να λάβει μέτρα που θα διασφαλίζουν ότι οι εταιρείες θα μοιράζονται μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους με τους εργαζόμενους.
Ο Macron, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει την πολιτική πρωτοβουλία μετά την οριακή επιβίωση από μια ψηφοφορία δυσπιστίας στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, έκανε τις παρατηρήσεις αυτές σε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη.
"Έχουμε μεγάλες εταιρείες που βρίσκονται σε διαδικασία επαναγοράς των μετοχών τους... πρέπει να βρούμε τον σωστό τρόπο, αλλά πρέπει να μοιράζονται (τα κέρδη) περισσότερο με τους εργαζομένους τους", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Τόνισε ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση να εργαστεί για αυτό που αποκάλεσε "εξαιρετική συνεισφορά" των εταιρειών προς όφελος των εργαζομένων.
Ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι η ιδέα ήταν να ωθηθεί μια "σημαντική" αύξηση των εισφορών σε προγράμματα διανομής κερδών από εταιρείες με περισσότερους από 5.000 υπαλλήλους που αγοράζουν πίσω τις δικές τους μετοχές.
"Θα μπορούσαμε να φανταστούμε έναν διπλασιασμό των ποσών που καταβάλλονται στα συστήματα διανομής κερδών", δήλωσε ο Le Maire στη γαλλική Γερουσία, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα υποβάλει πρόταση στα συνδικάτα και τους εργοδότες ως βάση για τη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας.

Η πρωθυπουργός Elisabeth Borne θα συνεχίσει να ηγείται της κυβέρνησης

Ο Γάλλος πρόεδρο δήλωσε ότι η πρωθυπουργός Elisabeth Borne εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του.
Πριν από δύο ημέρες, η κυβέρνηση επέζησε οριακά από την πρόταση δυσπιστίας για τη βαθιά αντιδημοφιλή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, σημειώνει το France 24.
«Έχει την εμπιστοσύνη μου για να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο Macron σε τηλεοπτική συνέντευξη, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στην πρωθυπουργό να διευρύνει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης