Οικονομία

Προ των πυλών δύο νέα «καλάθια» ενόψει Πάσχα – Ποια θα είναι, τι θα περιέχουν και πότε

Προ των πυλών δύο νέα «καλάθια» ενόψει Πάσχα – Ποια θα είναι, τι θα περιέχουν και πότε
Από τις 5 Απριλίου αναμένεται να εφαρμοστεί το «καλάθι του Πάσχα»
Σχετικά Άρθρα
Έρχονται δύο νέα «καλάθια» για την περίοδο του Πάσχα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα παιχνιδιών και συγκεκριμένα, το «καλάθι των νονών» με παιχνίδια και λαμπάδες, αλλά και το «καλάθι του Πάσχα», που θα περιέχει προϊόντα όπως αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αβγά, το οποίο θα ισχύσει από 5 Απριλίου.
Στην πορεία του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», αλλά και στο Πασχαλινό «Καλάθι των Νονών» και τον εμπλουτισμό του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» με τρόφιμα που παραδοσιακά καταναλώνονται κατά την περίοδο του Πάσχα, θα αναφερθεί η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνέντευξη τύπου που είναι προγραμματισμένη για τις 10:00.

Ο μπακαλιάρος στο «καλάθι της Βαρβακείου»

Προσφορά του μπακαλιάρου στους καταναλωτές σε προσιτές τιμές, ενόψει της 25ης Μαρτίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από συμφωνία με τον πρόεδρο της Βαρβακείου - Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών, Β. Σίμο.
Από σήμερα στη Βαρβάκειο, η ποικιλία pollock που είναι ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος, είναι στα 4,98 ευρώ/κιλό.
«Δεδομένου ότι στο καταναλωτικό κοινό υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον ενόψει της 25ης Μαρτίου για το μπακαλιάρο ως το προϊόν που παραδοσιακά τρώμε κατά την ημέρα αυτή, είχαμε συζήτηση με τη Βαρβάκειο αγορά όπως κάναμε και την περίοδο της Σαρακοστής και καταλήξαμε σε μία -πιστεύω – πολύ ευνοϊκή για τους καταναλωτές συμφωνία εν είδει καλαθιού για το μπακαλιάρο γι’ αυτές τις ημέρες», δήλωσε στις 21/3 ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδης.
Σημειώνεται ότι την περίοδο της Σαρακοστής οι επαγγελματίες της Βαρβακείου εφαρμόζουν πιλοτικά δικό τους «καλάθι» με προϊόντα που ανανεώνονται κάθε εβδομάδα.
«Προσπαθούμε τώρα να κάνουμε πάλι κάτι με το μπακαλιάρο κι έχουμε καταλήξει στο πιο οικονομικό κομμάτι του που είναι στα 4,98 ευρώ/κιλό, ποιότητας pollock, που είναι ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος. Είναι μία πάρα πολύ καλή τιμή, καθώς όλα έχουν πάρει την άνοδο και μπορέσαμε και τον κρατήσαμε πάρα-πάρα πολύ χαμηλά», ανέφερε ο κ. Σίμος και εξήγησε πως «είμαστε γύρω στα 50 με 80 λεπτά κάτω από πέρσι και γύρω στα 80 λεπτά με 1 ευρώ κάτω από την καλύτερη προφορά, όπως κάναμε έρευνα αγοράς στις μεγάλες αλυσίδες των σουπερμάρκετ».
Και στα σουπερμάρκετ για την 25η Μαρτίου, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, εντάσσεται αυτή την εβδομάδα στο «καλάθι του νοικοκυριού» ο μπακαλιάρος, στην κατηγορία του «κατεψυγμένο ψαριού» που ήδη υπάρχει στις λίστες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης