Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συλλαλητήρια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού το απόγευμα (20/3)- ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

Συλλαλητήρια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού το απόγευμα (20/3)- ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. "καταγγέλλει την Κυβέρνηση της Ν.Δ. για την προώθηση του πολυνομοσχεδίου που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και καλεί όλες και όλους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που γίνεται σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, ώρα 16:30, στη Βουλή"
Σχετικά Άρθρα
Η απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος που ιδιωτικοποιεί το νερό, αποτελεί το κεντρικό αίτημα των συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα (20/3) έξω από τη Βουλή.
Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 16:30, ενώ στις 19:00 καλεί έξω από τη Βουλή το ΠΑΜΕ.
Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, "σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, προγραμματίζεται να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων.
Το πολυνομοσχέδιο διευρύνει τις αρμοδιότητες της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) η οποία μετονομαζόμενη σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων αναλαμβάνει επιπλέον τη «ρύθμιση» των υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης αστικών αποβλήτων. Αυτό σημαίνει ότι στρώνεται νομικά το έδαφος για την ανάπτυξη αγοράς σε αυτούς τους τομείς κατά τα πρότυπα της αγοράς ενέργειας, τις συνέπειες της οποίας τις βλέπουμε κάθε μήνα στους εξωφρενικούς λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου.
Το πολυνομοσχέδιο καταπατά τις αποφάσεις 1906/2014, 190 & 191/2022 της Ολομέλειας και 1886/2022 του Δ΄ τμήματος του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, το ιδιωτικό Υπερταμείο δεν μπορεί να διαχειρίζεται τέτοιες υπηρεσίες, ο κύκλος των υπηρεσιών ύδρευσης- αποχέτευσης είναι ενιαίος – αδιάσπαστος, υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο και το νερό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν εμπορικό προϊόν.
Η γενίκευση της ιδιωτικοποίησης ζωτικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας εκτός από τη μείωση του επιπέδου ασφαλείας, την υποβάθμιση της ποιότητας και την αύξηση του κόστους, καθιστά μακροπρόθεσμα το κράτος και την κοινωνία όμηρο των ιδιωτικών συμφερόντων".
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. "καταγγέλλει την Κυβέρνηση της Ν.Δ. για την προώθηση του πολυνομοσχεδίου που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και καλεί όλες και όλους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που γίνεται σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, ώρα 16:30, στη Βουλή".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης