Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρό επεισόδιο στην Εσθονία – Νατοϊκά αεροσκάφη Typhoon παρενόχλησαν ρωσικό Tupolev 134

Σοβαρό επεισόδιο στην Εσθονία – Νατοϊκά αεροσκάφη Typhoon παρενόχλησαν ρωσικό Tupolev 134
Ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας - Τι λένε οι Ρώσοι για τα συγκεκριμένα περιστατικά
Σχετικά Άρθρα
Ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στον εναέριο χώρο της Εσθονίας αποδεικνύοντας πως η τόσο μεγάλη συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Αεροσκάφη Eurofighter Typhoon της βρετανικής και της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν για να «συνοδέψουν» μια ομάδα ρωσικών αεροσκαφών κοντά στον εναέριο χώρο της Εσθονίας.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 17 Μαρτίου 2023, ανέφερε το Σάββατο (18/3) η υπηρεσία Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Δύο Typhoon φέρεται να συνόδευσαν ένα Tupolev-134 των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, συνοδευόμενο από ένα μεταγωγικό αεροπλάνο Antonov-12 και δύο μαχητικά Sukhoi-27.
Η Γερμανία και η Βρετανία περιπολούν από κοινού στον ουρανό πάνω από την Εσθονία.

Ρωσία: Πτήσεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες

Στις 15 Μαρτίου, μαχητικά αεροσκάφη των δύο χωρών εστάλησαν για να συνοδεύσουν τα ρωσικά Ilyushin-78 και Antonov-14 κοντά στον εναέριο χώρο της Εσθονίας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι όλες οι πτήσεις ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών προς την περιοχή του θύλακα του Καλίνινγκραντ και αντίστροφα πραγματοποιούνται πάνω από διεθνή ύδατα σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης