Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Inform Λύκος: Στις 17 Μαρτίου 2023 ολοκληρώνεται η διασυνοριακή συγχώνευση με την AustriaCard

Inform Λύκος: Στις 17 Μαρτίου 2023 ολοκληρώνεται η διασυνοριακή συγχώνευση με την AustriaCard
Ανακοίνωση της Inform Λύκος για τη διασυνοριακή συγχώνευση
Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων της εταιρίας INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (εφεξής «INFORM HOLDINGS» ή «Απορροφώμενη Εταιρεία» ή «η Εταιρεία») σχετικά με τη διαδικασία διασυνοριακής συγχώνευσης (η «Διασυνοριακή Συγχώνευση») δι’ απορροφήσεως της INFORM HOLDINGS από τη μητρική της αυστριακή εταιρεία AUSTRIACARD HOLDINGS AG (η «Απορροφώσα Εταιρεία» ή «AUSTRIACARD HOLDINGS» και από κοινού οι «Συγχωνευόμενες Εταιρείες») και τις σχετικές προηγούμενες ανακοινώσεις της AUSTRIACARD HOLDINGS, η INFORM HOLDINGS ανακοινώνει ότι στις 17 Μαρτίου 2023 θα ολοκληρωθεί η Διασυνοριακή Συγχώνευση με απορρόφησή της από την AUSTRIACARD HOLDINGS - σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο 3777/2009 σε συνδυασμό με τα άρθρα 7-21 και 30-34 του ελληνικού νόμου 4601/2019 και τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού νόμου 4548/2018, όπως ισχύουν, καθώς και τις διατάξεις του αυστριακού νόμου για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (EU-Verschmelzungsgesetz) σε συνδυασμό με τα άρθρα 219 επ. του αυστριακού νόμου περί ανωνύμων εταιρειών (Aktiengesetz) – με την καταχώριση της Διασυνοριακής Συγχώνευσης στο Αυστριακό Μητρώο Εταιρειών του Εμποροδικείου της Βιέννης (Firmenbuch des Handelsgerichts Wien), μετά την έγκριση του Εμποροδικείου της Βιέννης (Handelsgericht Wien) και την καταχώριση αυτής στο Αυστριακό Μητρώο Εταιρειών.
Με την ολοκλήρωση της Διασυνοριακής Συγχώνευσης, (i) η AUSTRIACARD HOLDINGS θα αποκτήσει το σύνολο του ενεργητικού και παθητικού της INFORM HOLDINGS δυνάμει καθολικής διαδοχής και θα υποκαταστήσει την INFORM HOLDINGS αυτοδικαίως εκ του νόμου σε όλα τα δικαιώματα, τις έννομες σχέσεις, τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες της, (ii) οι μέτοχοι της INFORM HOLDINGS θα γίνουν μέτοχοι της AUSTRIACARD HOLDINGS, και (iii) η AUSTRIACARD HOLDINGS θα καταστεί καθολική διάδοχος της INFORM HOLDINGS, η οποία θα λυθεί χωρίς εκκαθάριση και, συνεπώς, οι πιστωτές της INFORM HOLDINGS θα καταστούν πιστωτές της AUSTRIACARD HOLDINGS.
Κατόπιν των ανωτέρω, από την 17 Μαρτίου 2023 οι μετοχές της INFORM θα διαγραφούν από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Με την ολοκλήρωση της Διασυνοριακής Συγχώνευσης, το μετοχικό κεφάλαιο της AUSTRIACARD HOLDINGS θα αυξηθεί με την έκδοση 1.314.867 νέων κοινών ανώνυμων μετοχών με ονομαστική αξία 1,00 ευρώ εκάστη προς διάθεση στους μετόχους της INFORM HOLDINGS (οι «Νέες Μετοχές»), λόγω της εισφοράς του ενεργητικού και του παθητικού της INFORM HOLDINGS στην AUSTRIACARD HOLDINGS συμπεριλαμβανομένων και των συμμετοχών της INFORM HOLDINGS στις επιχειρησιακές θυγατρικές που συνιστούν τον κλάδο Διαχείρισης Πληροφοριών του Ομίλου, και θα ανέρχεται πλέον σε 18.176.934 ευρώ, διαιρούμενο σε 18.176.934 κοινές ανώνυμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,00 ευρώ εκάστη.
Η αύξηση κεφαλαίου επίσης θα αποκτήσει ισχύ με την καταχώριση στο Αυστριακό Μητρώο Εταιρειών την 17 Μαρτίου 2023.
Δικαιούχοι των Νέων Μετοχών είναι οι μέτοχοι της INFORM HOLDINGS, που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), το οποίο διαχειρίζεται η Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε., σήμερα στις 16 Μαρτίου 2023, που είναι και η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της INFORM HODLINGS στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Οι Νέες Μετοχές θα πιστωθούν, βάσει της εγκριθείσας σχέσης ανταλλαγής (4,57104863077406 μετοχές της INFORM HOLDINGS προς 1 Νέα Μετοχή), στους λογαριασμούς αξιογράφων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ., κατά ή περί την 22 Μαρτίου 2023.
Το Ενημερωτικό Δελτίο για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μετοχών της AUSTRIACARD HOLDINGS στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Χρηματιστήριο της Βιέννης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της https://www.austriacard.com/investorrelationsac/listing-prospectus-relevant-documents/.
Κατά τα λοιπά, το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της συναλλαγής, όπως περιγράφεται στην από 24 Ιανουαρίου 2023 ανακοίνωση της AUSTRIACARD HOLDINGS «Δημοσίευση του ενημερωτικού δελτίου για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση όλων των μετοχών της AUSTRIACARD HOLDINGS AG στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Χρηματιστήριο της Βιέννης» σε σχέση με τη δημοσίευση του ενημερωτικού δελτίου, τροποποιείται ως ακολούθως:

16.3.2023: Οριστική Δικαστική Έγκριση Συγχώνευσης από το Αυστριακό Δικαστήριο
Μητρώου Εταιρειών - Τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της INFORM HOLDINGS στο Χρηματιστήριο Αθηνών Ημερομηνία αναφοράς για τον καθορισμό των δικαιούχων των Νέων Μετοχών
17.3.2023: Καταχώριση της Διασυνοριακής Συγχώνευσης στο Αυστριακό Μητρώο Εταιρειών (Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Διασυνοριακής Συγχώνευσης) - Διαγραφή της INFORM HOLDINGS
21.3.2023: Έγκριση της εισαγωγής των Νέων Μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών
22.3.2023: Πίστωση των Νέων Μετοχών στους Λογαριασμούς Αξιογράφων των δικαιούχων των Νέων Μετοχών
23.3.2023: Εισαγωγή των Νέων Μετοχών στο ATHEX και στο VSE - Ημερομηνία Διαπραγμάτευσης των Μετοχών στο ATHEX και στο VSE

Σημείωση: Το ως άνω αναφερόμενο χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από σειρά απρόβλεπτων παραγόντων και κατά συνέπεια είναι υποκείμενο σε αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, οι μέτοχοι θα ενημερωθούν μέσω σχετικής δημόσιας ανακοίνωσης της AUSTRIACARD HOLDINGS.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών της AUSTRIACARD HOLDINGS δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Η AUSTRIACARD HOLDINGS θα δημοσιεύσει νέα ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της. Για περισσότερες πληροφορίες οι μέτοχοι μπορούν να επικοινωνούν με την IR (210 6697804).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης