Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Λάθος η στήριξη της Credit Suisse από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας - Μόνη λύση η εξαγορά από τη UBS

JP Morgan: Λάθος η στήριξη της Credit Suisse από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας - Μόνη λύση η εξαγορά από τη UBS
Σύμφωνα με τη JP Morgan, η ρευστότητα που παράσχει η SNB στην Credit Suisse "δεν είναι αρκετή"
Σχετικά Άρθρα
Η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS είναι επί του παρόντος το πιο πιθανό σενάριο για την επίλυση των συνεχιζόμενων προβλημάτων της τράπεζας που οδήγησαν σε κρίση εμπιστοσύνης της αγοράς.
Αυτό αναφέρει η JP Morgan, σχολιάζοντας την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας (SNB) να παράσχει στην Credit Suisse στήριξη ρευστότητας ύψους 50 δισ. ελβετικών φράγκων.
Σύμφωνα με τη JP Morgan, αυτή η στήριξη "δεν είναι αρκετή".

«Ανάσα» 50 δισ. από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας

Έως και 50 δισ. ελβετικά φράγκα θα δανειστεί η Credit Suisse από την ελβετική κεντρική τράπεζα και θα επαναγοράσει περίπου 3 δισ. από το χρέος της, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητά της και να ηρεμήσει τους επενδυτές μια ημέρα μετά την κατακόρυφη πτώση της τιμής της μετοχής της τράπεζας.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) είχε δηλώσει στις 15 Μαρτίου 2023 ότι ήταν πρόθυμη να παράσχει ένα στήριγμα ρευστότητας στην Credit Suisse μετά την πτώση των μετοχών της κατά 30%.
Το sell off ήρθε αφού ο πρόεδρος της Saudi National Bank, βασικού μετόχου της Credit Suisse, απέκλεισε οποιαδήποτε περαιτέρω επένδυση.
Και αυτή η δήλωση ήρθε μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα στις παγκόσμιες τραπεζικές μετοχές στον απόηχο της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank.
Σε ανακοίνωσή της σήμερα, 16 Μαρτίου 2023, η Credit Suisse ανέφερε ότι έλαβε την απόφαση "να ενισχύσει προληπτικά τη ρευστότητά της" δανειζόμενη τα κεφάλαια από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας στο πλαίσιο δανειακής διευκόλυνσης και βραχυπρόθεσμης διευκόλυνσης ρευστότητας.
Σχεδιάζει να προβεί σε προσφορά σε μετρητά για 10 τίτλους ανώτερων χρεογράφων σε δολάρια ΗΠΑ αξίας έως 2,5 δισ. δολαρίων και τέσσερις τίτλους ανώτερων χρεογράφων σε ευρώ αξίας έως 500 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης