Διεθνή

Παραδοχή Zelensky: Αν πέσει το Bakhmut, θα ανοίξει ο δρόμος στους Ρώσους για όλο το Donbass

Παραδοχή Zelensky: Αν πέσει το Bakhmut, θα ανοίξει ο δρόμος στους Ρώσους για όλο το Donbass
Το Bakhmut έχει στρατηγική σημασία για εμάς υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Την αμερικανική θέση πως η πτώση του Bakhmut θα έχει μόνο συμβολική αξία για τους Ρώσους απορρίπτει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος παραδέχεται πως εάν πέσει το Bakhmut, τότε θα ανοίξει ο δρόμος στους Ρώσους για να κυριεύσει και το υπόλοιπο Donetsk και άρα το Donbass.
«Κατανοούμε πως μετά το Bakhmut, μπορεί να πάνε πιο μακριά.
Μπορεί να πάνε στην Kramatorsk μπορεί να πάνε στη Slovyasnk, ο δρόμος θα είναι ελεύθερος για τους Ρώσους προς άλλες πόλεις της Ουκρανίας, στην κατεύθυνση του Donetsk.
Το Bakhmut έχει στρατηγική σημασία για εμάς» υποστήριξε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Zelensky, ο οποίος υπογράμμισε πως ο στρατός του παραμένει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την πόλη.

Οι Ρώσοι θέλουν μια νίκη

Όπως είπε ο Zelensky, οι Ρώσοι επιτίθενται με σφοδρότητα στο Bakhmut, διότι θέλουν μια νίκη.
«Καταλαβαίνουμε τι θέλει να πετύχει η Ρωσία εκεί.
Η Ρωσία χρειάζεται τουλάχιστον μια νίκη.
Έστω μια μικρή νίκη, ακόμα και αν καταστρέψει τα πάντα στο Bakhmut, ακόμα και αν σκοτώσει και τον τελευταίο κάτοικο εκεί» είπε ο Zelensky, αναφέροντας πως αν καταφέρουν να υψώσουν τη σημαία τους στο Bakhmut, θα μπορέσουν να κινητοποιήσουν την κοινωνία τους στην ιδέα ότι διαθέτουν έναν πολύ ισχυρό στρατό.

Καμία κριτική από το στρατό

Ερωτηθείς για το εάν διατυπώνονται επιφυλάξεις για την ανάγκη υπεράσπισης της πόλης λόγω των μεγάλων απωλειών των Ουκρανών στρατιωτών και για το ενδεχόμενο να αποκλειστούν εκεί οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ο Zelensky είπε ότι δεν υπάρχουν ενστάσεις και ότι είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν θα περικυκλωθούν και αποκοπούν.
Ο Zelensky είπε ότι είχε επικοινωνία με τους Ουκρανούς στρατιωτικούς και ότι όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη να υπερασπιστούν το Bakhmut.
«Φυσικά πρέπει να σκεφτούμε τις ζωές των στρατιωτών μας.
Αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ενώ παίρνουμε όπλα, προμήθειες και ο στρατός μας ετοιμάζεται για την αντεπίθεση.
Ο στρατός βλέπει μόνος του ότι πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί εκεί παρά το γεγονός ότι η Ρωσία κατέστρεψε ολόκληρη την πόλη και τα πάντα εκεί» είπε ο Zelensky.
76.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης