Τελευταία Νέα
Διεθνή

Prigozhin (Wagner): Όλο το ανατολικό Bakhmut είναι υπό τον έλεγχο μας

Prigozhin (Wagner): Όλο το ανατολικό Bakhmut είναι υπό τον έλεγχο μας
Τα πάντα ανατολικά του ποταμού Bakhmutka ελέγχονται από τη Wagner λέει ο Prigozhin
Σχετικά Άρθρα
Όλο το ανατολικό Bakhmut τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Wagner υποστηρίζει ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, Yegveny Prigozhin.
«Οι μονάδες της Wagner έχουν καταλάβει όλη την ανατολική περιοχή του Bakhmut.
Τα πάντα ανατολικά του ποταμού Bakhmutka είναι τελείως υπό τον έλεγχο της Wagner» υποστήριξε με ανάρτηση του στο Telegram ο Prigozhin, ο οποίος το τελευταίο διάστημα συντηρεί την αντιπαράθεση του με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergei Shoigu και τον επικεφαλής του ρωσικού στρατού, κατηγορώντας τους ότι δεν προμηθεύουν έγκαιρα με τα απαραίτητα πυρομαχικά.

Ελέγχουν το 50% της πόλης

Σημειώνεται πως Ρώσοι αξιωματούχοι υποστήριξαν πως οι ρωσικές δυνάμεις ήδη ελέγχουν τουλάχιστον το 50% της πόλης, τη στιγμή πάντως που με εντολή Zelensky ρίχνονται ολοένα και περισσότερες ουκρανικές δυνάμεις προκειμένου να υπερασπιστούν την πόλη και να σπάσουν το ρωσικό κλοιό.

Τι λένε ΗΠΑ, Shoigu

Αν και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ακόμα και αν πέσει το Bakhmut θα είναι μια συμβολική νίκη των Ρώσων, χωρίς ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη του πολέμου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu έχει τελείως διαφορετική γνώμη, τονίζοντας πως η πτώση του Bakhmut θα οδηγήσει τους Ρώσους βαθιά στην άμυνα των Ουκρανών και θα ανοίξει το δρόμο για την κατάκτηση όλου του Donetsk και κατ’επέκταση του Donbass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης