Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ράλι στη Wall Street για... λίγες ημέρες βλέπει η Morgan Stanley και μετά νέα βουτιά

Ράλι στη Wall Street για... λίγες ημέρες βλέπει η Morgan Stanley και μετά νέα βουτιά
Ο S&P 500 παρέμεινε πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών και θα μπορούσε να δει περαιτέρω άνοδο αν το δολάριο και τα επιτόκια συνεχίσουν να υποχωρούν μετά την πτώση της περασμένης Παρασκευής (3/3)
Μικρά αλλά όχι αμελητέα περιθώρια ανόδου στη Wall Street βλέπει ο Michael Wilson της Morgan Stanley, οποίος αναφέρθηκε στις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τις αμερικανικές μετοχές, λέγοντας ότι το ράλι μπορεί να έχει περιθώριο να διαρκέσει πριν αυξηθούν οι αντίξοες συνθήκες για τα κέρδη.
"Οι αγορές μετοχών επέζησαν από μια κρίσιμη δοκιμασία στήριξης την περασμένη εβδομάδα που υποδηλώνει ότι αυτό το ράλι της bear market δεν είναι έτοιμο να τελειώσει ακόμη", έγραψε ο στρατηγικός αναλυτής.
Υπενθυμίζεται ότι ο Wilson προέβλεψε σωστά το ξεπούλημα των μετοχών και την ανάκαμψη τον Οκτώβριο.
Σημείωσε ότι ο S&P 500 παρέμεινε πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών και θα μπορούσε να δει περαιτέρω άνοδο αν το δολάριο και τα επιτόκια συνεχίσουν να υποχωρούν μετά την πτώση της περασμένης Παρασκευής.
Αν και ο Wilson βλέπει την επόμενη αντίσταση για τον S&P 500 στις 4.150 μονάδες - περίπου 2,5% υψηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής - τη θεωρεί ως βραχυπρόθεσμο άξονα.
Οι αγορές έχουν περαιτέρω πτώση μεσοπρόθεσμα, καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη συνεχίζουν να επιδεινώνονται, ιδίως στο μέτωπο των κερδών, έγραψε.

Ο Μάρτιος φέρνει κινδύνους

Παρά το ράλι, "πιστεύουμε ότι δεν αντικρούει την πολύ φτωχή ανταμοιβή κινδύνου που προσφέρουν σήμερα πολλές μετοχές, δεδομένων των αποτιμήσεων και των προβλέψεων για τα κέρδη που παραμένουν υπερβολικά υψηλές, κατά την άποψή μας", δήλωσε ο Wilson, αναμένοντας ότι τα περιθώρια κέρδους θα απογοητεύσουν την τρέχουσα συναίνεση "σε μεγάλο βαθμό".
Ο Wilson σημείωσε ότι το χάσμα μεταξύ των δηλωθέντων κερδών και των ταμειακών ροών είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 25 ετών, λόγω των υπερβολικών αποθεμάτων και των κεφαλαιοποιημένων δαπανών που δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί.
Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 5,4% φέτος, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης αναφοράς Nasdaq 100 σημείωσε άνοδο άνω του 12%, παρά τα "επιθετικά" σχόλια των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, δεδομένης της ανθεκτικής οικονομίας και των ακόμη ισχυρών στοιχείων για τον πληθωρισμό και την απασχόληση.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου εκτινάχθηκε σχεδόν στο 4,2% την περασμένη εβδομάδα πριν υποχωρήσει την Παρασκευή, ωθώντας τις μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα.
Η επιφυλακτικότητα του Wilson απηχείται και στην JPMorgan, όπου οι στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον Mislav Matejka βλέπουν ότι οι επενδυτές "κυνηγούν πλέον πιο άνετα την αγορά", συνιστώντας να χρησιμοποιήσουν την τρέχουσα δύναμη για να μειώσουν την έκθεση, καθώς η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα επηρεάσει τις μετοχές με καθυστέρηση.
Ο Matejka είναι επίσης ιδιαίτερα αρνητικός για τις αμερικανικές μετοχές, επισημαίνοντας ότι οι σχετικές αποτιμήσεις και τα κέρδη βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ θα μπορούσαν "να συνεχίσουν να διαλύουν μέρος της ισχυρής πορείας που προσέφεραν τα τελευταία 10 χρόνια", σύμφωνα με την JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης