Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση στις 24 Φεβρουαρίου περιμένει η Ουκρανία

Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση στις 24 Φεβρουαρίου περιμένει η Ουκρανία
Θα εξελιχθεί σε τρία κύματα αναφέρει ο M. Podolyak σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου
Σχετικά Άρθρα
Μαζική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας περιμένει στις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky.
«Τρία κύματα πυραυλικών επιθέσεων θα μπορούσαν να πλήξουν την χώρα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Podolyak, εκτίμηση που φέρεται να συμμερίζεται και το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, το οποίο υποστηρίζει πως η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει μια σειρά πυραυλικών επιθέσεων σε αστικούς στόχους και υποδομές σε όλη την Ουκρανία, εάν δεν έχει διασφαλίσει κάποια σημαντική στρατιωτική επιτυχία για να εορτάσει την επέτειο του ενός χρόνου του πολέμου.

Θα πέσει το Bakhmut;

Ουκρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως μια τέτοια στρατιωτική επιτυχία θα ήταν να πέσει το Bakhmut στα χέρια των Ρώσων, κάτι όμως που δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό, σύμφωνα με διάφορους αναλυτές.
Κατά το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, για να μπορέσουν οι Ρώσοι να καταλάβουν το Bakhmut, θα πρέπει να επιδείξουν μια σημαντικά αυξημένη προέλαση, κάτι όμως που δεν έχει υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες.
«Οι ρωσικές δυνάμεις δεν φαίνεται να επιταχύνουν τον ρυθμό προέλασής τους γύρω από το Bakhmut και είναι απίθανο να επιτύχουν αυτόν τον στόχο έως τις 24 Φεβρουαρίου» αναφέρει το Ινστιτούτο, υποστηρίζοντας πως η Ουκρανία θα μπορούσε να αποφασίσει να «πέσει» το Bakhmut, μια και το κόστος για τη διατήρηση του είναι ιδιαίτερα υψηλό, αν και μέχρι στιγμής όλα τα στοιχεία δείχνουν πως οι Ουκρανοί δεν είναι διατεθειμένοι να το αφήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης