Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Zelensky στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: Η Ουκρανία χρειάζεται μαχητικά αεροσκάφη

Επιμένει ο Zelensky στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: Η Ουκρανία χρειάζεται μαχητικά αεροσκάφη
O πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky παρότρυνε τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιταχύνουν τις παραδόσεις όπλων στη χώρα του
Σχετικά Άρθρα
Το αίτημά του για την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, επανέλαβε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ο οποίος παρίσταται στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Ο Zelensky ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για τη στρατιωτική υποστήριξη προς τη χώρα του και τους παρότρυνε να επιταχύνουν τις παραδόσεις όπλων, ζητώντας μεταξύ άλλων και μαχητικά αεροσκάφη.
«Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ελεύθερη Ευρώπη χωρίς ελεύθερη Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι, μιλώντας για πρώτη φορά διά ζώσης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σχεδόν ένα χρόνο μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Χρειαζόμαστε πυροβολικό, πυρομαχικά, σύγχρονα άρματα μάχης, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, ενώ παράλληλα ζήτησε να επιταχυνθεί η ενταξιακή διαδικασία της χώρας του στην ΕΕ.
"Καλωσήρθες στην ΕΕ, καλωσήρθες στο σπίτι σου», καλωσόρισε τον Zelensky ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel λέγοντας: «Εκτιμούμε την επίσκεψή σας, είστε ένας ηγέτης εν καιρώ πολέμου που εμπνέει τον κόσμο, ειδικά τον ελεύθερο κόσμο».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Michel, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Zelensky προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διέκοψε τις εργασίες του για δύο ώρες, προκειμένου ο πρόεδρος της Ουκρανίας να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με μερικούς από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης