Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέκκας: Δεν θα εκπλαγώ εάν οι νεκροί σε Τουρκία, Συρία φτάσουν τους 50.000

Λέκκας: Δεν θα εκπλαγώ εάν οι νεκροί σε Τουρκία, Συρία φτάσουν τους 50.000
Είναι μια μεγάλη καταστροφή, δεν την έχουμε αποτιμήσει ακόμα είπε ο κ.Λέκκας
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως δεν θα εκπλαγεί, εάν τελικά οι νεκροί φτάσουν τους 50.000 λόγω του καταστροφικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία διατύπωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία, Ευθύμιος Λέκκας.
«Πρόκειται για μία από τις μεγάλες καταστροφές, δεν την έχουμε αποτιμήσει ακόμα.
Δεν θα με εκπλήξει αν αναφερθούν περίπου 50.000 νεκροί.
Επαναλαμβάνω, δεν θα με εκπλήξει καθόλου αν οι νεκροί φτάσουν τους 50.000.
Είναι μια τεράστια περιοχή όσο περίπου η ηπειρωτική Ελλάδα, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Μακεδονία και τη Θράκη» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Λέκκας.

Καταστράφηκε η Αντιόχεια

«Είναι μια τεράστια ζημιά την οποία θα η οποία θα δρομολογήσει τεράστιες αλλαγές στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό τομέα και εντός και εκτός Τουρκίας.
Και αυτό είναι βέβαιο βλέποντας τις αντιδράσεις που υπάρχουν εδώ στην Τουρκία.
Βεβαίως, τολμώ να πω ότι ο κόσμος εδώ είναι ακόμα μουδιασμένος, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς τι του έχει συμβεί, αλλά και το τι θα γίνει από τώρα και πέρα.
Η πόλη της Αντιόχειας είναι μία πόλη περίπου 300.000 κατοίκων, η οποία έχει καταστραφεί τουλάχιστον κατά τα 2/5, για να μην πω τα 3/5» τόνισε ο κ.Λέκκας, αναφέροντας πως εάν ληφθεί υπόψη η περίπτωση της Φουκουσίμα όπου και πήρε 8 χρόνια στους Ιάπωνες να επιτύχουν την πλήρη ανάκαμψη, τότε στην Τουρκία θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια για να πούμε ότι επανέρχεται η περιοχή στην προ του σεισμού κατάσταση.

Εξωφρενικές παρανομίες

Ο κ.Λέκκας αφού είπε πως «οι αντισεισμικοί κανονισμοί στην Ελλάδα είναι πολύ πιο καλοί από όλο τον κόσμο, και αυτό θα πρέπει να το τονίσουμε για να αισθάνεται ο κόσμος ασφαλής», μετέφερε την εμπειρία του από τα κατεστραμμένα κτήρια.
«Μέσα σε ένα υποστύλωμα μιας πολυκατοικίας, δηλαδή σε μία κολόνα, αντί να υπάρχει το κατάλληλο υλικό, υπήρχαν κροκάλες ποταμών, ολόκληρες πέτρες μέσα στο μπετόν, δεν είχε τα κανονικά υλικά, δηλαδή το χαλίκι και το τσιμέντο.
Μέσα στη μάζα του υποστυλώματος υπήρχαν άσχετα υλικά, τα οποία βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στην θωράκιση.
Είναι χιλιάδες αυτές οι κατασκευές, δεν είναι μία παράκαμψη των κανονισμών.
Είναι μία παρανομία που θα θεωρούσαμε εμείς στην Ελλάδα ότι μπορεί να υπάρχει στο 1% ή στο 2%.
Στην Τουρκία είναι ο κανόνας αυτός» επισήμανε ο κ.Λέκκας, υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι από αύριο δεν θα έχει απολύτως τίποτα και η οργή θα ξεχειλίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης