Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Πειραιώς - MIG: Στις 6 Φεβρουαρίου τα συμφωνητικά - Πότε πουλάνε οι insiders μετά από κέρδη 162% σε μια εβδομάδα;

Τράπεζα Πειραιώς - MIG: Στις 6 Φεβρουαρίου τα συμφωνητικά - Πότε πουλάνε οι insiders μετά από κέρδη 162% σε μια εβδομάδα;
Η Τράπεζα Πειραιώς εξουδετερώνει τα σχέδια του εφοπλιστή Ηλιόπουλου
Σχετικά Άρθρα
Η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε το 5,02% της MIG με ιδιωτικό συμφωνητικό από τον κ. Α. Στάμου (Rolopack) την περασμένη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, αλλά η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε (χωρίς να αναφέρεται η τιμή απόκτησης) - στο χρηματιστήριο δυο ημέρες μετά (7 Φεβρουαρίου 2023) και αφού προηγουμένως η μετοχή κατέγραψε 60% αποζημιώνοντας επαρκώς τους έχοντες εσωτερική πληροφόρηση.

Η Τράπεζα Πειραιώς μπορεί να εξουδετερώνει τα σχέδια του εφοπλιστή κ. Μ. Ηλιόπουλου με την υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για τις μετοχές της MIG – καίτοι βγαίνει κερδισμένος περίπου κατά 4 εκατ. ευρώ μέσα σε μια εβδομάδα – ωστόσο, όπως θα δούμε με τις ενέργειες και την αποδοχή από την εποπτεύουσα αρχή (Eπιτροπή Κεφαλαιαγοράς) δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος στους insiders.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από την χθεσινή 7/2/2023 πρωϊνή ανακοίνωση της MIG, η Τράπεζα Πειραιώς “υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Εκδότρια την από 7.2.2023 γνωστοποίηση σημαντικών μεταβολών σε δικαιώματα ψήφου, από την οποία προκύπτουν τα ακόλουθα: Λόγος υποβολής γνωστοποίησης:
Απόκτηση δικαιωμάτων ψήφου Στοιχεία υπόχρεου: «Πειραιώς Financial Holdings A.E.» (δ.τ.: «Πειραιώς Financial Holdings», εδρεύουσα στην Αθήνα) Επωνυμία μετόχου: «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» (δ.τ. «Τράπεζα Πειραιώς») Ημερομηνία δημιουργίας της υποχρέωσης γνωστοποίησης: 6.2.2023”.
Σύμφωνα με τις πρόσθετες πληροφορίες της ανακοίνωσης, η καταχώρηση των 36,3 εκατ. μετοχών (5,02%) στο σύστημα άυλων τίτλων έγινε στις 6 Φεβρουαρίου (Δευτέρα) και αφού είχε προηγηθεί η υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της Rolopack.
Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί λ.χ η Intracom ανακοίνωσε πρόσφατα την απόκτηση του 26,1% της Κλουκίνας - Λάππας με τιμή 0,90 ευρώ και δημοσιοποίησε και το Μνημόνιο Συναντίληψης για την απόκτηση πρόσθετων μετοχών από έτερο μέτοχο.

Κέρδη 162% μέσα σε μια εβδομάδα – Οι αγορές από Ratio Holdings - Rolopack – Οι αγορές μελών του ΔΣ της MIG

Μέσα σε μια εβδομάδα η μετοχή της MIG έχει δώσει αστρονομικές αποδόσεις κατά 162% σε σχέση με τα περιουσιακά της στοιχεία (εταιρεία ακινήτων στην Σερβία), καθώς ήδη το ΔΣ της εταιρείας είχε δηλώσει αποδοχή στην πρόταση της Strix για ανταλλαγή των ομολογιακών δανείων με το 79% της εταιρείας Attica.
Υπενθυμίζεται ότι, ακριβώς πριν από μια εβδομάδα απέκτησε το 5,48% η Ratio Holdings (Δ. Ηλιοπούλου) και δυο ημέρες μετά η Rolopack υπερέβη το 5% (σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η συγκεκριμένη συμμετοχή υπήρχε από παλαιότερα).
Όπως προαναφέρθηκε, η Rolopack μηδένισε την συμμετοχή της, αλλά η τιμή διάθεσης παραμένει άγνωστη, αν και αυτή θα είναι η τιμή της Δημόσιας Πρότασης και όχι η μεσοσταθμική τιμή των τελευταίων έξι μηνών.
Σε ότι αφορά την Warrior shippings, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί τα δικαιώματα από τον δικηγόρο κ. Α. Κοντογεωργίου θα παύσουν να ασκούνται στις 30 Μαρτίου 2023.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης