Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 11 μηνών «πέταξε» η μετοχή της Baidu μόλις ανακοίνωσε ότι λανσάρει chatbot τεχνητής νοημοσύνης

Σε υψηλά 11 μηνών «πέταξε» η μετοχή της Baidu μόλις ανακοίνωσε ότι λανσάρει chatbot τεχνητής νοημοσύνης
Ράλι 13,5% έκανε η μετοχή της Baidu, της γνωστής και ως κινέζικη Google
Σχετικά Άρθρα
Άνοδο κατά 13% κατέγραψε η μετοχή της Baidu, γνωστής ως κινέζικης Google, στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα λανσάρει το δικό της chatbot τεχνητής νοημοσύνης.
Η μετοχή κατέγραψε ράλι 13,48% φτάνοντας στα 159,80 δολάρια Χονγκ Κονγκ.
Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδό της από τα μέσα Φεβρουαρίου 2022.
Η εταιρεία ανέφερε συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της ότι οι εσωτερικές δοκιμές για το project ανάπτυξης chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI) αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο και ότι θα δημοσιοποιηθεί αμέσως μετά, με την ονομασία «Ernie bot» στα αγγλικά ή «Wenxin Yiyan» στα κινέζικα.
Η ανακοίνωση της Baidu, η οποία επιβεβαίωσε προηγούμενες αναφορές, έρχεται αφότου έχει αυξηθεί εντυπωσιακά η δημοφιλία του ChatGPT που υποστηρίζεται από τη Microsoft.
Η Google λάνσαρε επίσης μια παρόμοια υπηρεσία, τον Bard A.I. για να ανταγωνιστεί τη Microsoft. 
Ο Ernie σημαίνει «Βελτιωμένη αντιπροσώπευση μέσω της ενσωμάτωσης γνώσης», είπε ο Baidu, περιγράφοντάς το ως ένα «μεγάλο γλωσσικό μοντέλο» που εισήχθη το 2019.
«Αυτό που διακρίνει το Erni Bot από άλλα γλωσσικά μοντέλα είναι η ενσωμάτωσή του εκτεταμένης γνώσης με τεράστια δεδομένα, με αποτέλεσμα εξαιρετικές δυνατότητες κατανόησης και παραγωγής», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Baidu.
Σε μια παρουσίαση στις αρχές Ιανουαρίου, ο Chief Technology Officer της Baidu Haifeng Wang είχε τονίσει τη σημασία της βαθιάς μάθησης ως πυρήνα της τεχνητής νοημοσύνης και ότι δείχνει «ολοένα και ισχυρό δυναμικό».
«Αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ικανότητες δημιουργίας περιεχομένου στο μέγιστο βαθμό, τότε μπορείτε να ολοκληρώσετε πολλές σημαντικές εργασίες μιας κινηματογραφικής παραγωγής», είχε πει τότε η Hua Wu, Πρόεδρος της Επιτροπής Τεχνολογίας της Baidu, σχετικά με το περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης