Διεθνή

Επικοινωνία Zelensky με Erdogan: Συλληπητήρια για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία

Επικοινωνία Zelensky με Erdogan: Συλληπητήρια για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τουλάχιστον 3.549 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 22.168 τραυματίστηκαν σε 10 επαρχίες της Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα
Τα συλλυπητήρια του για τους φονικούς σεισμούς που σημειώθηκαν στην Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία, εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του.
Ειδικότερα, ο Zelensky εξέφρασε την συμπόνια του σε όσους έχασαν τη ζωή τους στους σεισμούς και ευχήθηκε ανάρρωση στους τραυματίες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τουρκική διεύθυνση επικοινωνιών.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τουλάχιστον 3.549 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 22.168 τραυματίστηκαν σε 10 επαρχίες της Τουρκίας.
Ο σεισμός, έντασης 7,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (6/2/2023) στην περιοχή Pazarcik της επαρχίας Kahramanmaras. Εννέα ώρες αργότερα, ένας άλλος σεισμός 7,6 Ρίχτερ με επίκεντρο την κοντινή συνοικία Ελμπιστάν.
Οι επαρχίες Adiyaman, Diyarbakir, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye και Sanliurfa και οι γειτονικές χώρες Λίβανος και Συρία επηρεάστηκαν επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης