Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Adani αποσύρει τη δημόσια προσφορά μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων καθώς η μετοχή του καταρρέει ως 28%

Ο Adani αποσύρει τη δημόσια προσφορά μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων καθώς η μετοχή του καταρρέει ως 28%
H μετοχή της Adani Enterprises έχασε στις συναλλαγές της ημέρας έως και το 28% της αξίας της, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της
Σχετικά Άρθρα
Η εταιρική ναυαρχίδα του ινδού Μεγιστάνα Gautam Adani ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την δημόσια προσφορά μετοχών, λόγω της υψηλής μεταβλητότητας που επικρατεί στην αγορά.
Ο όμιλος του Gautam Adani είχε προχωρήσει σε προσφορά μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων παρά το παρατεταμένο sell-off στα ομόλογα και τις μετοχές του ομίλου μετά την έκθεση short-seller που κατηγόρησε την εταιρεία για λογιστικές απάτες.
Όμως η μετοχή της Adani Enterprises έχασε στις συναλλαγές της ημέρας έως και το 28% της αξίας της, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της.
«Σήμερα η αγορά ήταν άνευ προηγουμένου και η τιμή της μετοχής μας παρουσίασε αρκαία μεταβλητότητα. Δεδομένων αυτών των εξαιρετικών συνθηκών, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θεώρησε ότι η συνέχιση του θέματος δεν θα είναι ηθικά ορθή», δήλωσε ο Gautam Adani.
«Ο ισολογισμός μας είναι υγιής με ισχυρές ταμειακές ροές και ασφαλή περιουσιακά στοιχεία και έχουμε άψογο ιστορικό εξυπηρέτησης του χρέους μας. Αυτή η απόφαση δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στις υπάρχουσες δραστηριότητές μας και στα μελλοντικά μας σχέδια», πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος σε δήλωσή του στα ινδικά χρηματιστήρια.
«Μόλις σταθεροποιηθεί η αγορά, θα αναθεωρήσουμε τη στρατηγική μας για την κεφαλαιαγορά», πρόσθεσε.
Όπως σχολιάζει το Reuters, η απόσυρση της δημόσιας προσφοράς μετοχών της Adani Enterprises σηματοδοτεί μια εντυπωσιακή οπισθοδρόμηση για τον Adani, που εγκατέλειψε το σχολείο και έγινε δισεκατομμυριούχος με την περιουσία του να αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
Η επιχειρηματική αυτοκρατορία του 60χρονου Adani έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα αφότου η Hindenburg Research τον κατηγόρησε τον δισεκατομμυριούχο για χρήση των φορολογικών παραδείσων και για χειραγώγηση μετοχών.
Οι εταιρείες του, που επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό σε υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, εξορύξεις, τσιμέντο και ηλεκτρική ενέργεια) έχουν διαγράψει πάνω από 90 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή τους από τότε που ο short seller δημοσίευσε τα ευρήματά του.
Ο Adani έχασε 36 δισ. δολάρια από την καθαρή περιουσία του τον Ιανουάριο, το μεγαλύτερο μέρος από οποιονδήποτε μεγιστάνα που παρακολουθεί το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης