Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gautam Adani (Ινδία): Πήρε τη θέση του Jeff Bezos και είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Gautam Adani (Ινδία): Πήρε τη θέση του Jeff Bezos και είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Η περιουσία του Ινδού μεγιστάνα αυξάνεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον το 2022.
Σχετικά Άρθρα
Ο Gautam Adani, ο Ινδός μεγιστάνας που ανέβηκε στην κατάταξη του πλούτου με ιλιγγιώδη ταχύτητα φέτος, ξεπέρασε τον Jeff Bezos και έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Ο Adani, ο οποίος ξεκίνησε τη χρονιά ως το Νο. 14 του Bloomberg Billionaires Index, έχει τώρα περιουσία 146,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων μια θέση πίσω από τα 260 δισεκατομμύρια δολάρια του Musk.
Οι μετοχές της ναυαρχίδας του Adani Enterprises Ltd. σημείωσαν ρεκόρ αυτή την εβδομάδα και ορισμένες από τις εταιρείες του ομίλου του έχουν ανέβει περισσότερο από 1.000% από το 2020.
Η καθαρή περιουσία του Bezos μειώθηκε στα 145,8 δισεκατομμύρια δολάρια .
Η αλλαγή στην κατάταξη του πλούτου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις μετοχές της Amazon.com Inc., οι οποίες υποχωρούν περισσότερο από 26% φέτος.
Ο Adani ξεπέρασε για πρώτη φορά τον Mukesh Ambani της Ινδίας ως ο πλουσιότερος Ασιάτης τον Φεβρουάριο και ξεπέρασε τον Bezos και τον Γάλλο BBezos ους τελευταίους δύο μήνες.
Είναι η πρώτη φορά που κάποιος από την Ασία εμφανίζεται στις κορυφαίες βαθμίδες του δείκτη πλούτου, ο οποίος κυριαρχείται από επιχειρηματίες τεχνολογίας των ΗΠΑ.
4_182.jpg

Ποιος είναι ο Adani

Ο Adani, 60 ετών, παράτησε το κολέγιο για να δοκιμάσει την τύχη του στη βιομηχανία διαμαντιών της Βομβάης στις αρχές της δεκαετίας του 1980 προτού στραφεί στον άνθρακα και τα λιμάνια.
Έκτοτε, ο όμιλός του επεκτάθηκε σε όλα, από αεροδρόμια έως κέντρα δεδομένων, τσιμέντο, μέσα ενημέρωσης και πράσινη ενέργεια, εστιάζοντας σε τομείς που ο πρωθυπουργός Narendra Modi θεωρεί κρίσιμους για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων οικονομικών στόχων της Ινδίας.
Οι μεγαλύτεροι ιδιωτικοί φορείς εκμετάλλευσης λιμένων και αεροδρομίων , ο διανομέας αστικού φυσικού αερίου και τα ανθρακωρυχεία αποτελούν μέρος της αυτοκρατορίας του Adani, ο οποίος στοχεύει να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο.
Ο Ινδός μεγιστάνας, ο οποίος έχει ορκιστεί να δωρίσει 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια για κοινωνικούς σκοπούς, κατάφερε επίσης να ανέβει στην κατάταξη του πλούτου, επειδή πολλοί από τους επιχειρηματίες τεχνολογίας στην κορυφή έχουν ενισχύσει τη φιλανθρωπική προσφορά τους.
Ο Jeff Bezos έχει δεσμεύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και έχει δωρίσει χρήματα στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος Smithsonian.
Ο Gates και ο Warren Buffett, μερικοί από τους κορυφαίους φιλάνθρωπους, ξεκίνησαν την πρωτοβουλία Giving Pledge το 2010 για να βοηθήσουν στη μείωση του αυξανόμενου χάσματος ανισότητας.
Ο συνιδρυτής της Microsoft Corp. δήλωσε τον Ιούλιο ότι θα μεταφέρει 20 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το οποίο έχει επίσης λάβει περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Buffett.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης