Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας – Επίσκεψη με Μητσοτάκη στο Μάτι

Στο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας – Επίσκεψη με Μητσοτάκη στο Μάτι
Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης
Σχετικά Άρθρα
Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, θα συναντηθεί σήμερα, Τετάρτη 1/2, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης.
Αρχικά, ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με την Κ. Σακελλαροπούλου (στις 9:30), ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί (στις 10:00) στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο στη συνέχεια θα επισκεφτούν το Μάτι.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο κ. Αναστιασιάδης θα συζητήσει την τουρκική προκλητικότητα, όπως καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο και στην Κύπρο, ενώ θα τονιστεί, επίσης, ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία λύση δύο κρατών στο Κυπριακό ή λύση εκτός του πλαισίου που προσδιορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ή το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου η υπογραφή συμφωνίας από τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών.

Στο Μάτι

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Μάτι, στον χώρο όπου εκτελούνται τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο κ. Αναστασιάδης θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση περιοχών της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018.
Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση και ανασυγκρότηση των περιοχών θα γίνει με χρηματοδότηση από πόρους που συγκεντρώθηκαν από συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας και από δωρεές ιδιωτών. Το κόστος των έργων θα ανέλθει περίπου στα 12 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11 εκατ. ευρώ προέρχονται από δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα υπόλοιπα από δωρεές των Κυπρίων πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης