Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα στις 1/2 ο Αναστασιάδης - Τουρκικές προκλήσεις και Κυπριακό στο επίκεντρο των συναντήσεων με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη

Στην Αθήνα στις 1/2 ο Αναστασιάδης -  Τουρκικές προκλήσεις και Κυπριακό στο επίκεντρο των συναντήσεων με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη
Ο Ν. Αναστασιάδης θα επισκεφθεί το Μάτι - Θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση περιοχών της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018
Τουρκική προκλητικότητα και Κυπριακό θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης.
Ο κ. Αναστασιάδης, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΠτΔ, Α. Ιωσήφ, στην Αθήνα, θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο κ. Αναστιασιάδης θα συζητήσει την τουρκική προκλητικότητα, όπως καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο και στην Κύπρο, ενώ θα τονιστεί, επίσης, ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία λύση δύο κρατών στο Κυπριακό ή λύση εκτός του πλαισίου που προσδιορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ή το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Στο πλαίσιο της συνάντησης του κ. Αναστασιάδη με τον Κ. Μητσοτάκη, θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας για την αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών από τους υπουργούς Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ν. Κεραμέως.

Στο Μάτι

Στην συνέχεια, ο Ν. Αναστασιάδης θα επισκεφθεί το Μάτι και θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση περιοχών της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018.
Η αναβάθμιση και ανασυγκρότηση των περιοχών θα γίνει με χρηματοδότηση από πόρους που συγκεντρώθηκαν από συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας και από δωρεές ιδιωτών. Το κόστος των έργων θα ανέλθει περίπου στα 12 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11 εκατ. ευρώ προέρχονται από δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα υπόλοιπα από δωρεές των Κυπρίων πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης