Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σπρώξιμο από Fitch σε νέα υψηλά 8 ετών – Οι πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σπρώξιμο από Fitch σε νέα υψηλά 8 ετών – Οι πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Είχε μία καλύτερη απόδοση έναντι των ευρωπαϊκών από το ξεκίνημα λόγω της αναβάθμισης της Fitch. Στις τελικές δημοπρασίες πήγε σε νέο υψηλό ημέρας καθώς γύρισαν και οι αγορές της Ευρώπης. Πολύ καλή πορεία από Μυτιληναίο, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΛΠΕ. Υποχώρηση για Σαράντη, Ελλάκτωρ και Quest. Στις 1024,75 μονάδες και στο +0,91% με τζίρο 91 εκατ. ευρώ. Θα μπορούσαμε να δούμε το επόμενο διάστημα και μία διόρθωση, η οποία θα μας δείξει και αν έχει τελειώσει η ανοδική κίνηση ή θα δούμε άμεσα συνέχεια. 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 24,50 ευρώ με άνοδο 2,94%. Απίστευτη πορεία. Στα 3,5 δισ. ευρώ η αποτίμηση και με βάση βέβαια τις εκτιμήσεις η δίκαιη τιμή είναι υψηλότερα. Η στήλη βέβαια είναι ικανοποιημένη και από τη σημερινή τιμή.

ΕΛΠΕ: Φάνηκε πριν κάτι μέρες ότι οι επενδυτές είχαν εντοπίσει το discount της μετοχής. Δηλαδή η ΜΟΗ είχε τρέξει και αυτή τίποτα. Θα έπρεπε να είχε δει τιμές που είχε προ πανδημίας. Με βάση το διάγραμμα της ΜΟΗ και την απόσταση από τα προ covid επίπεδα μας φαίνεται πως δικαιούται μία περαιτέρω 10% άνοδο. Στα 7,78 ευρώ και στο +2,10%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αυτήν την ώρα η διοίκηση της Πειραιώς αναλύει τους στόχους της. Ίσως πει κάτι που θα δικαιολογήσει την πρόσφατη σημαντική άνοδο. Στα 1,8710 ευρώ και στο +2,80%. Στο υψηλό ημέρας και στα 1,2145 ευρώ έκλεισε η ΑΛΦΑ. Υψηλό ημέρας και για τις άλλες δύο συστημικές αλλά με μικρότερη άνοδο.

ΟΠΑΠ: Καλή εικόνα από τη μετοχή. Στα 13,96 ευρώ και στο +2,65%.

ΟΤΕ: Με μεγάλο όγκο και δεν μπόρεσε να μείνει πάνω από τα 15 ευρώ. Μέχρι πριν τις δημοπρασίες είχε κάνει 728 χιλ. τεμάχια (130 χιλ. σε πακέτα). Τελικά έκανε 866 χιλ. τεμάχια και υποχώρησε 0,40% και στα 14,94 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Εξαιρετικά τα έχει πάει από τη μέρα που έφυγε από τον FTSE 25. Είδε τα 2 ευρώ σήμερα. Στα 1,9920 ευρώ και στο +2,15%. Έκανε όγκο 1,4 εκατ. τεμάχια, ενώ η μετοχή που την αντικατέστησε στον FTSE 25 έκανε 17 χιλ. τεμάχια.

INTRAKAT: Κάνει μία στάση προφανώς μέχρι να μπουν και τα καινούρια κομμάτια. Να πούμε βέβαια πως το ποσοστό κάλυψης από όσους είχαν δικαίωμα ήταν πολύ δυνατό. Έμειναν λίγα αδιάθετα και καλύφθηκαν και αυτά. Στα 1,5160 ευρώ και στο -4,05%.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Αρκετό παρασκήνιο στον κλάδο. Μέχρι και τηλέφωνο πήραν κάποιοι λέει για συγχαρητήρια. Καλά λογικό αυτό, αλλά να πάρουν τηλέφωνο και κάποιοι που μέχρι χθες έλεγαν και διέδιδαν τα αντίθετα προς το πρόσωπό του;

ΑΒΑΞ: Μπήκε και αυτή στη γενικότερη φημολογία, γιατί λένε οι επενδυτές «αφού θα πάρει ο Κούτρας την Άκτωρ, μήπως πάνε οι εφοπλιστές στην Άβαξ;». Δεν επιβεβαιώνονται βέβαια οι πληροφορίες αυτές. Με άνοδο 4,84%.

ΕΧΑΕ: Σε υψηλό 11 μηνών η μετοχή και κοντά στα 4 ευρώ που έχει να δει από το Φεβρουάριο του 2022. Στα 3,90 ευρώ και στο +2,09%

DEALS: Ανακοινώνονται διάφορα, ενώ περιμένει και άλλα η αγορά. Εμείς περιμένουμε και ένα σε μία μικρή…

PROFILE: Από το ξεκίνημα είχε ωραία συμπεριφορά και την κράτησε μέχρι το τέλος. Στα 3,0950 ευρώ και στο +7,47%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Ενθαρρυντική και η δική του κίνηση. Έχουν τρέξει άλλες κι άλλες και εδώ είμασταν στην αναμονή λες και υστερεί κάπου. Στα 2,52 ευρώ και στο +4,13%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η λογική κίνηση ήταν να κόψει το προμέρισμα και να ενισχυθεί η τιμή, αφού έχει τέτοια υστέρηση και έπρεπε να ήταν καιρό πριν πάνω από τα 5 ευρώ. Στα 4,40 ευρώ και στο +0,11% με όγκο σχεδόν 50 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Από τη μέρα που ανακοινώθηκε η νέα γραμμή χρηματοδότησης βελτιώθηκε η εικόνα της μετοχής κάπως. Έχει μία άνοδο περί του 30%. Βέβαια μας λείπουν κάποιες λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά μακάρι να τα καταφέρει αυτή τη φορά, αν και θεωρούμε πως χρειάζεται να γίνει μία γενναία αύξηση.

ΣΙΔΜΑ: Ταλαιπωρήθηκε λίγο καιρό πριν πέριξ των 2 ευρώ, αλλά ξαναβρίσκει το δρόμο της.

AS COMPANY: Άλλη πάλι και αυτή η περίπτωση. Δε λέει να ξεκολλήσει από τα 2,10-2,20 ευρώ. Ούτε το Έβερεστ να ήταν να ανέβει.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Κάθε τρεις και λίγο βγαίνει και μία φήμη για εκείνο, το γνωστό πλέον ακίνητο, ότι και καλά πουλιέται και σε υψηλή τιμή κτλ. κτλ. Δεν μπορούμε κάθε τόσο να σχολιάζουμε ή να αναπαράγουμε. Άλλωστε ακίνητα και μάλιστα καλύτερα έχουν πολλές.

UNIBIOS: Κάπως μεγάλο το stock option plan αφού «τυπώνονται» 1,56 εκατ. νέες μετοχές που θα πάνε σε 5 στελέχη προς 0,30 ευρώ η μία και ο συνολικός αριθμός μετοχών είναι 15,6 εκατ. Δηλαδή 10% είναι το πρόγραμμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης