Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε μεγάλο δίλημμα Καραμανλής - Σαμαράς για να «αδειάσουν» Μητσοτάκη μετά τις αποκαλύψεις Ράμμου – Το παρασκήνιο στο ΒΝ

Σε μεγάλο δίλημμα Καραμανλής - Σαμαράς για να «αδειάσουν» Μητσοτάκη μετά τις αποκαλύψεις Ράμμου – Το παρασκήνιο στο ΒΝ
Ειδικά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος από την αρχή που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε αναφέρει τη σοβαρότητα της υπόθεσης
Σχετικά Άρθρα
Σε πίεση βρίσκονται κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μετά τις αποκαλύψεις ότι η ΕΥΠ επί Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε παρακολουθήσεις τηλεφώνων ευρωβουλευτών, δημοσιογράφων, υπουργών και αρχηγών της στρατιωτικής ηγεσίας.

Πρώτος είχε μιλήσει ο Καραμανλής


Ειδικά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος από την αρχή που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε αναφέρει τη σοβαρότητα της υπόθεσης και ότι πρέπει να γίνει άρση του απορρήτου για να μαθευτεί όλη η αλήθεια για το ποιος έδωσε εντολή και ποιος οργάνωσε τις παρακολουθήσεις. Τα είπε όλα στα Ανώγεια Κρήτης.

Πιέζεται από στελέχη και φίλους του να βγει προς τα έξω

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΒΝ, ο Κώστας Καραμανλής πιέζεται πολύ από στελέχη και πρώην βουλευτές να βγει να μιλήσει και να επικρίνει το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και να ζητήσει συγνώμη για λογαριασμό της ΝΔ από το κόσμο της δεξιάς καθώς το σκάνδαλο των υποκλοπών στιγματίζει τη παράταξη.

Το δίλημμα για τη κάθοδό του στις εκλογές


Δεν είναι γνωστό ακόμα τι θα πράξει διότι έχει μεγάλες εκκρεμότητες με τη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Καραμανλής ερωτήθηκε από κορυφαία στελέχη της ΝΔ αν θα κατέβει ξανά βουλευτής. Στη ΝΔ, παρόλο που δεν είναι του κλίματος Μητσοτάκη, θα ήθελαν να παραμείνει στο κόμμα σε αυτή τη φάση καθώς η παρουσία του βοηθάει πολύ στο να κοπούν οι διαρροές προς τα δεξιά, ειδικά στη Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Σέρρες και γενικά Βόρεια Ελλάδα) που έχει μεγάλο κοινό. Είναι βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και εκλέγεται χωρίς σταυρό και ο ίδιος έχει πει ότι θα το αποφασίσει τον Φεβρουάριο.

Έχει μεγάλο κοινό στη Μακεδονία

Λένε πολλές γλώσσες στη παράταξη, ότι το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει τώρα ο Καραμανλής στον Μητσοτάκη είναι να μην κατέβει βουλευτής. Δηλαδή να μην ενδιαφερθεί για την συγκράτηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας ώστε έτσι να δείξει τον αντίδρασή του στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Έτοιμη και η Όλγα να ρίξει το γάντι


Πιέζονται να μιλήσουν, όμως, και άλλα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Καραμανλή, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία δεν έχει καλές σχέσεις με την τωρινή ηγεσία και έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για το σκάνδαλο των υποκλοπών ώστε να έρθουν όλα στο φως, πριν τις εκλογές.

Τι θα κάνει ο Σαμαράς;


Ένας άλλος παράγοντας που θέλει να μιλήσει και δεν μπορεί είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει επικρίνει την κυβέρνηση για πολλά θέματα και για το θέμα των υποκλοπών αλλά τονίζει στις ομιλίες του και στον περίγυρό του, ότι δεν είναι ώρα για εσωστρέφειες, δηλαδή σε μία προεκλογική περίοδο. Αυτό που λένε έντονα, πηγές του ΒΝ είναι ότι ενδεχομένως θα λείψουν από την τελική ψηφοφορία το βράδυ της Παρασκευής δείχνοντας έτσι την άρνησή τους να δείξουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Θα μιλήσουν μετά τις εκλογές

Τα ακράδαντα στοιχεία της έρευνας ΑΔΑΕ που πλέον δείχνουν προς τη κατεύθυνση του Μαξίμου για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, έχουν πείσει και τους δύο άνδρες ότι το θέμα των υποκλοπών θα στιγματίσει για πάντα τη Νέα Δημοκρατία. Είναι σίγουρο ότι αν δεν υπήρχε προεκλογική περίοδος, και οι δύο θα είχαν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην τωρινή ηγεσία. Ουσιαστικά, με τη στάση τους θα έδειχναν τη πόρτα της εξόδου στον Κ. Μητσοτάκη.

Θα προτείνουν άλλον πρωθυπουργό σε περίπτωση ακυβερνησίας

Η μόνη περίπτωση να μιλήσουν, πριν το τέλος των εκλογών, είναι στην μικρή πιθανότητα το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει με τη ΝΔ και απαιτήσει άλλον πρωθυπουργό. Ίσως, τότε, συμφωνήσουν στην «απόσυρση» Μητσοτάκη. Αλλιώς, μετά τις εκλογές, είναι σίγουρο ότι θα μιλήσουν και θα δείξουν έμπρακτα την άρση της εμπιστοσύνης τους απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη. Άλλωστε, ακόμα και αυτοδύναμη κυβέρνηση να έχουμε ή κυβέρνηση ΝΔ-Ελληνική Λύση, το σχήμα θα είναι θνησιγενές. Οπότε, όπως έχουμε γράψει και παλιά, το σκάνδαλο των υποκλοπών με τον ένα ή άλλο τρόπο θα διώξει τον Κ. Μητσοτάκη από το κόμμα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης