Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Συμψηφισμός σκανδάλων και έμφαση στην οικονομία απέναντι στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Συμψηφισμός σκανδάλων και έμφαση στην οικονομία απέναντι στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς τα ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης που θα πάρουν το λόγο, δεν θα απαντήσουν ευθέως στις κατηγορίες
Σχετικά Άρθρα
Όπως είχαμε προβλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ένα δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Προσωποποίησε στον Πρωθυπουργό την κατηγορία των «νόμιμων» παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, όπως ήταν φυσικό μιας και στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάγεται η ΕΥΠ.
Ποια θα είναι η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για τις επόμενες μέρες που θα διεξαχθεί η συζήτηση στη Βουλή;

Γραμμή ότι «δεν γνώριζε ο Μητσοτάκης»

Ο Πρωθυπουργός καθώς τα ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης που θα πάρουν το λόγο, δεν θα απαντήσουν ευθέως στις κατηγορίες.
Ούτε να αναφερθούν στα ονόματα των παρακολουθήσεων.
Αυτό που φαίνεται στην έρευνα της ΑΔΑΕ είναι ότι έχει δοθεί από την ΕΥΠ η εντολή για παρακολούθηση των τηλεφώνων του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγού ΓΕΣ, Χαράλαμπου Λαλούση, του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρου Διακόπουλου, του πρώην γενικού διευθυντή των αμυντικών εξοπλισμών, Θεόδωρου Λάγιου, και του νυν διευθυντή Αριστείδη Αλεξόπουλου.
Συν των δημοσιογράφων Κουκάκη, Τέλλογλου και Κύρτσου αλλά και του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη.

Θα υπεραμυνθεί της λειτουργίας της ΕΥΠ

Ωστόσο, δεν φαίνεται, όπως λένε, από ποιον έχει δοθεί εντολή να παρακολουθηθούν τα πρόσωπα αυτά. Άρα, λένε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο Πρωθυπουργός ότι ήξερε. Συνεπώς, αυτή θα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας. Επίσης, όπως φαίνεται από τις πρώτες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός θα υπεραμυνθεί της ΕΥΠ γιατί με την «ΕΥΠ μάθαμε ότι δεν υπήρχε νεκρή Μαρία στον Έβρο», όπως είπε σε ομιλία του στην Κρήτη, ενώ δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στις παρακολουθήσεις που έγιναν στο σκάνδαλο Qautar Gate όπου μπήκαν στη φυλακή ευρωβουλευτές.

Εντολή να αναδειχθούν οι υποθέσεις Παππά – Δεσταμπασίδη (Novartis)

Η δεύτερη γραμμή είναι ότι όλα τα στελέχη και ο Πρωθυπουργός να υπερτονίσουν την ανοικτή υπόθεση του Νίκου Παππά που βρίσκεται στο Ειδικό Δικαστήριο, τις αποκαλύψεις για το sms Kαλογρίτσα και τις μαρτυρίες της γραμματέως Καλογρίτσα για φακέλους και σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, τα στελέχη θα αναφέρουν και την υπόθεση Νοβάρτις και τις πρόσφατες εξελίξεις με την σύλληψη του μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» κατά κόσμον Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη ο οποίος κατηγορείται για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που παρείχε δάνεια σε επιχειρηματίες. Σύμφωνα με την ΝΔ, ο μάρτυρας αυτός έδινε ψεύτικές πληροφορίες και ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαχνε βάσει αυτών ψεύτικα κατηγορητήρια. Οπότε, το Μαξίμου θα θελήσει να στρέψει την προσοχή του κόσμου στα σκάνδαλα που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία είναι ανοικτά.

Θα επικεντρωθεί στα ζητήματα της οικονομίας

Η τρίτη γραμμή άμυνας είναι η σύγκριση της θητείας Μητσοτάκη απέναντι στη θητεία ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός θέλει να στρέψει την προσοχή στα όσα θετικά έχει πετύχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στην τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ.
Κυρίως να επικεντρωθεί στα θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και απασχόλησης όπου οι αριθμοί τον ευνοούν.

Σίγουρη η αναφορά στις παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα αναφέρει και το θέμα της παρακολούθησης του ΚΚΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο φαίνεται ότι γνώριζε το τότε πρωθυπουργικό γραφείο. Αλλά και των υπουργών του ΣαγιάΠιτσιόρλα που επίσης γνώριζε.
Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός να εξαγγείλει και το νέο πακέτο στήριξης κατά της ακρίβειας.

Συμπέρασμα: η κυβέρνηση θα στήσει την στρατηγική της στη σύγκριση με την θητεία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα προσπαθήσει να συμψηφίσει το πόρισμα της ΑΔΑΕ με τις ανοικτές υποθέσεις της Κουμουνδούρου.
Ασφαλώς, μην περιμένει κανείς αλλαγή των δεδομένων, οι 156 βουλευτές της ΝΔ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης το βράδυ της Παρασκευής. Οι δημοσκοπήσεις το επόμενο διάστημα θα δείξει αν υπάρχει φθορά στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις νέες εξελίξεις με την ΑΔΑΕ.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης