Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova για τα γερμανικά Leopard: «Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι ήταν προσχεδιασμένος ο πόλεμος εναντίον της Ρωσίας»

Zakharova για τα γερμανικά Leopard: «Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι ήταν προσχεδιασμένος ο πόλεμος εναντίον της Ρωσίας»
Όπως είπε, η εν λόγω εξέλιξη επιβεβαίωσε αυτό που η Ρωσίδα αξιωματούχος είπε ότι ήταν «προσχεδιασμένος πόλεμος» εναντίον της Μόσχας
Σχετικά Άρθρα
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova τοποθετήθηκε σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για την απόφαση της Γερμανίας να προμηθεύσει άρματα μάχης στην Ουκρανία.
Όπως είπε, η εν λόγω εξέλιξη επιβεβαίωσε αυτό που η Ρωσίδα αξιωματούχος είπε ότι ήταν «προσχεδιασμένος πόλεμος» εναντίον της Μόσχας.
Το Κίεβο ζητούσε εδώ και μήνες δυτικά άρματα μάχης που υποστηρίζει ότι χρειάζεται απεγνωσμένα για να δώσει στις δυνάμεις του τη δύναμη πυρός και την ικανότητα να μετακινούνται προκειμένου να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές και να ανακαταλάβουν τα κατεχόμενα εδάφη στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της χώρας.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το Βερολίνο έδωσε το πράσινο φως παράδοσης 14 αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.

Επικίνδυνη κλιμάκωση - Σε άλλο επίπεδο ο πόλεμος

Για εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση που μεταφέρει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε άλλο επίπεδο κάνει λόγο ο πρέσβης της Ρωσίας στη Γερμανίας Sergei Nechaev, ο οποίος σημείωσε πως η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την οριστική άρνηση της Γερμανίας να αναγνωρίσει την ιστορική της ευθύνη για τα εγκλήματα των Ναζί.
«Για ακόμα μια φορά, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Γερμανία, όπως και οι στενότεροι σύμμαχοί της, δεν ενδιαφέρεται για μια διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση, ετοιμάζεται για μόνιμη κλιμάκωση και για απεριόριστη προμήθεια του καθεστώτος του Κιέβου με όλο και πιο θανατηφόρα όπλα.
Οι «κόκκινες γραμμές» ανήκουν στο παρελθόν» υποστήριξε ο Nechaev, ο οποίος υπενθύμισε πως το Βερολίνο υιοθέτησε αυτή την απόφαση στις ημέρες της 80ης επετείου από το σπάσιμο του αποκλεισμού του Λένινγκραντ, στον οποίο πέθαναν εκατοντάδες χιλιάδες Σοβιετικοί πολίτες.
«Το Βερολίνο καταστρέφει τα υπολείμματα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στις ήδη άθλιες σχέσεις Ρωσίας – Γερμανίας ενώ θέτει υπό αμφισβήτηση την πιθανότητα εξομάλυνσής τους στο άμεσο μέλλον», επισημαίνει ο Ρώσος πρέσβης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης