Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πάνω από τις 1.000 μονάδες για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2014

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πάνω από τις 1.000 μονάδες για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2014
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση αλλά συνολικά καλό κλίμα επικρατεί στις αγορές της Ευρώπης στο ξεκίνημα, εξέλιξη που δίνει την ευκαιρία στο Γενικό Δείκτη να πατήσει στις 1.000 μονάδες για πρώτη φορά από 8 Δεκεμβρίου 2014. Τότε βέβαια ήταν συνεδριάσεις όπου βουτούσε όλο και χαμηλότερα η αγορά. Τώρα έχουμε άλλη πορεία. Με άνοδο λοιπόν και το σημερινό ξεκίνημα. Αρνείται να διορθώσει η αγορά και βλέπουμε διάχυση. Το βλέμμα στρέφεται και σε αυτές που έχουν μείνει πίσω από κάποιους αναλυτές. Ακολουθούμε με προσοχή την τάση βάζοντας και κάτι στην τσέπη.

ΧΑΜΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: Θα στραφεί και σε αυτές τις μετοχές το επενδυτικό ενδιαφέρον υποστηρίζουν αναλυτές. Μεταξύ αυτών που έχουν απόδοση χαμηλότερη της αγοράς τοποθετούν τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

ΑΔΜΗΕ: Αυτή κι αν έχει μείνει πίσω.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πάλι ξεχωρίζει η Πειραιώς και νομίζουμε πως έχει βάλει στόχο τα 2 ευρώ. Καλή εικόνα και από τις άλλες συστημικές αλλά με μικρότερη άνοδο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 23 ευρώ η μετοχή! Η αποτίμηση προσεγγίζει τα 3,3 δισ. ευρώ.

ΕΧΑΕ: Γίνονται πραγματάκια στη μετοχή. Ποντάρουν όλοι στην επενδυτική βαθμίδα και πόσες εισροές θα φέρει στη χώρα. Να ξέρετε βέβαια πως θα φέρει και εκροές. Η συγκεκριμένη πάντως θα ευνοηθεί και ήδη αποτυπώνεται στην αύξηση του τζίρου. Θέλουμε το χρηματιστήριο να ανέβει επίπεδο και να αφήσει πίσω του τις περιόδους μιζέριας και απαξίωσης. Μπουχτίσαμε από τέτοιες μέρες. Ήπια ανοδικά στο ξεκίνημα.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Άλλο το μέγεθος της συγκεκριμένης αν τη συγκρίνουμε με την Autohellas, αλλά με βάση τα μικρότερα αυτά μεγέθη, τα θεμελιώδη δείχνουν πως η αποτίμηση είναι χαμηλή. Εξαιρετικά χαμηλή. Βλέπουμε όμως και κάνει όγκους σε κάθε ανοδική προσπάθεια. Για να δούμε αν η χθεσινή κίνηση θα έχει συνέχεια. Πρέπει να φύγει από τα 2,40 ευρώ και να γράψει νέα υψηλά. Στα 2,32 ευρώ στο άνοιγμα με άνοδο 3,11% και υψηλό πάλι όγκο.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Μία μετοχή που έπρεπε να είναι πάνω από 1 ευρώ εδώ και καιρό δεν μπορούμε να πούμε πως με δυο-τρεις μέρες ανόδου είμαστε ευχαριστημένοι. Ας είναι όμως, έχουμε δει και χειρότερα εδώ και χρόνια. Πρέπει όμως να βελτιώσει λίγο το business η διοίκηση και να δούμε καλύτερα μεγέθη.

LAVIPHARM: Έκανε πακέτο 700.000 τεμαχίων χθες στα 0,46 ευρώ ανά μετοχή και σύμφωνα με πληροφορίες στην πλευρά των αγοραστών ήταν η Citi. Πως αλλάζουν οι καιροί! Μην αναλύσουμε ποιοι έβαλαν το χεράκι τους σε αυτή τη μεταμόρφωση.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Η αποτίμηση των 8,5 εκατ. ευρώ φυσικά και είναι φθηνή αλλά νομίζουμε πως βλέπουμε λίγο πιο πάνω να αυξάνεται η προσφορά, επομένως θέλει προσεκτικές κινήσεις.

FRIGOGLASS: Μακάρι η νέα χρηματοδότηση να τη βοηθήσει να αλλάξει σελίδα. Δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι, γιατί έχουμε δει πολλά και θα προτιμούσαμε μία δυνατή αύξηση κεφαλαίου, αλλά ας ελπίσουμε πως θα βελτιωθούν τα πράγματα. Έχει δώσει μία αντίδραση η μετοχή, αλλά εκεί που είχε φτάσει θέλει ακόμα δουλειά για να πούμε πως κάποιοι μέτοχοι θα ικανοποιηθούν.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Συνεχίζει ανοδικά. Στα πρώτα λεπτά έχει κάνει όγκο σχεδόν 500 χιλ. τεμάχια και ενισχύεται 13%.

PREMIA: Απελπιστικά πίσω έχει μείνει η μετοχή. Στα 1,1050 ευρώ στο ξεκίνημα με υψηλό όγκο και με πωλήσεις στα 1,11 ευρώ.

ΛΥΚΟΣ: Στα 2,32 ευρώ στο ξεκίνημα με χαμηλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης