Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει το δρόμο για νέο υψηλό 8 ετών με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει το δρόμο για νέο υψηλό 8 ετών με επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η ψυχολογία είναι καλή. Δεν απέχουμε σημαντικά από τα υψηλά που είδε ο Γενικός Δείκτης τον περασμένο Φεβρουάριο. Ούτε και από τις 1.000 μονάδες. Η Wall Street είναι κλειστή και μάλλον θα επηρεάσει σήμερα το τζίρο. Το ξεκίνημα είναι καλό για την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank. Ο Γ.Δ. κινείται πάνω από τις 970 μονάδες και αν σπάσει το υψηλό του Φεβρουαρίου γράφει νέο υψηλό 8 ετών.

ΔΙΥΛΙΣΗ: Τα περιθώρια παραμένουν καλά και βλέπουμε υψηλές τιμές και στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Αυτό αποτυπώνεται και στην πορεία των μετοχών του κλάδου στο ταμπλό. Η Motor Oil έχει και την προσμονή της εισόδου στον MSCI λόγω αποτίμησης. Τα 23 ευρώ για τη στήλη είναι πολλά και δίνουν μεγάλη απόδοση. Θεωρούμε ότι θα μπορούσε στις επόμενες συνεδριάσεις να δει και τα ιστορικά της που είναι περίπου στα 24,5 ευρώ. Προφανώς και η εταιρεία σήμερα σε σύγκριση με κάποια χρόνια πριν που είχε δει αυτά τα νούμερα δεν έχει κάποια σχέση… Τα ΕΛΠΕ ενισχύονται άνω του 1% με καλό όγκο.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Έχουν πάρει τη σκυτάλη και οδηγούν την άνοδο στο Χ.Α. στις πρώτες συνεδριάσεις του έτους. Η Ελλάκτωρ λόγω μικρής διασποράς μπορεί να πάει όπου θέλει αρκεί να το αποφασίσουν αυτοί που κρατούν τα περισσότερα χαρτιά. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανεβαίνει λόγω προσδοκιών για πώληση της ΤΕΝΕΡΓ, η Avax κάνει και αυτή μία δυνατή κίνηση λόγω υποχώρησης χρέους και νέων έργων και η Intrakat λόγω της αύξησης που είναι σε εξέλιξη. Η τελευταία ξεκίνησε με άνοδο 3% και το δικαίωμα στο +12%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Άνοιξε με 496 τεμάχια στα 1,9140 ευρώ και στο -4,01% αλλά γρήγορα βγήκαν πιο ψηλά οι αγοραστές και τελικά πήγε η μετοχή σε δημοπρασία. Άντε τώρα να μπεις στο μυαλού εκείνου που έκανε την πώληση στην τιμή που την έκανε. Μάζεψε στο -0,50% μετά τη δημοπρασία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παραμένει εξαιρετική η Πειραιώς καθώς μάλλον με αυτή θέλει να ξεκινήσει τις πωλήσεις το ΤΧΣ, οπότε μία ωραιοποίηση χρειάζεται… Στα 1,6230 ευρώ και στο +2,20%. Δυνατή και η Alpha Bank με άνοδο άνω του 1%.

ΟΤΕ (απάντηση): Αν γίνει δημόσια πρόταση δε θα γίνει χαμηλά, για τον απλούστατο λόγο ότι δε θα πετύχει. Υπά ρχει εδώ και καιρό αυτή η φήμη, αν και δεν καταλαβαίνουμε γιατί να το κάνει η DT. Γιατί να πουλήσει δηλαδή τέτοιο asset. Εκτός και αν είναι στο πλαίσιο αλλαγής στρατηγικής.

ΜΑΡΜΑΡΑ: Η εξαγορά της Παυλίδης έκανε αίσθηση. Το deal λένε οι δικές μας πηγές είναι γύρω στα 650 εκατ. ευρώ, χαμηλό αν δούμε την αξία που είχαν οι δύο εταιρείες πριν γίνει όλο αυτό με την Κίνα. Με τα σημερινά δεδομένα δεν νομίζουμε ότι έχει δοθεί κάποιο υπερτίμημα. Με μικρό όγκο άνοιξε στο +6,31% η Mermeren, ενώ λόγω deal κινείται και η άλλη εκπρόσωπος του κλάδου η Ικτίνος (+3,29%).

ΕΧΑΕ: Βρέθηκε στο επίκεντρο την περασμένη εβδομάδα αφού ο όγκος που έκανε προκάλεσε αίσθηση. Σήμερα ξεκίνησε με μικρότερες συναλλαγές και στα 3,40 ευρώ (+1,04%)

ΝΑΚΑΣ: Με 1 τεμάχιο στο +9,91% και στα 2,44 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δείχνει να θέλει να δοκιμάσει τα 2 ευρώ. Στα 1,94 ευρώ με άνοδο 1,57% και σημαντικούς πωλητές λίγο πιο πάνω. Εξακολουθεί να δίνει την εντύπωση πως κάποιοι δε την θέλουν ψηλά, παρά το γεγονός ότι ο βασικός μέτοχος αγοράζει, ενώ γίνονται και αγορές ιδίων μετοχών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης