Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο +1,78% η εβδομάδα – Σε ποιες μετοχές πόνταραν οι αγοραστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο +1,78% η εβδομάδα – Σε ποιες μετοχές πόνταραν οι αγοραστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μπορεί να μη γίνεται το πάρτι που γινόταν άλλα χρόνια, αλλά η αγορά κινείται όμορφα και ανοδικά. Ίσως επειδή δεν προκαλεί ο Γ.Δ. να έχουν μείνει πολλοί ακόμα έξω. «Άχαρτοι» που λένε κάποια στελέχη της αγοράς, σημειώνοντας πως όσο μένουν έξω τόσο θα ανεβαίνει. Πήραν τη σκυτάλη κάποια βαριά χαρτιά και βοήθησαν αρκετά σήμερα. Μπορεί και χωρίς τις τράπεζες. Καλός και ο τζίρος αφού ο συνολικός ήταν στα 88 εκατ. ευρώ. Σε απόσταση βολής από τα υψηλά που είχε γράψει τον περασμένο Φεβρουάριο. 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Στο προσκήνιο και πάλι το παλιό ρητό των κατασκευαστών «την μπουλντόζα μην περιφρονάς, αυτή σου δίνει για να φας». Στις επάλξεις ο κλάδος και σήμερα. Δυνατή κίνηση από Ελλάκτωρ που έπιασε τα 2 ευρώ αλλά έκλεισε οριακά από κάτω. Δυνατή κίνηση από Intrakat (+5,91%) που καθώς είναι σε διαδικασία αύξησης είναι λογικές κάποιες ανοδικές κινήσεις για να τραβήξουν και όσους έχουν δεύτερες σκέψεις για να μπουν στην αύξηση. Ανοδικά αλλά ήπια η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

MOTOR OIL: Και τα 23 ευρώ είδε πλέον η μετοχή. Εδώ που έχει φτάσει θέλει άλλο 1,5 ευρώ για να γράψει ιστορικό υψηλό. Προφανώς και είναι πολύ κοντά και κάπου εκεί θα βάλουμε τον πήχη για κατοχύρωση μιας και την έχουμε στις επιλογές μας. Στα 23 ευρώ και στο +3,60% με υψηλό στα 23,08 ευρώ.

QUEST: Δυναμική και η δική της ανάκαμψη σε περίπου 2 μήνες. Από τα 4 ευρώ έχει πάει πάνω από τα 5 ευρώ και συγκεκριμένα στα 5,38 ευρώ. Η αποτίμηση υποστηρίζεται από τα θεμελιώδη και με το παραπάνω.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Μετά από 2 πτωτικές σήμερα έκλεισε πάνω από τα 7 ευρώ με άνοδο 4,92%.

ΕΧΑΕ: Ξεχώρισε από το ξεκίνημα ενώ και χθες είχε μεγάλο όγκο. Σήμερα όμως έγινε όγκο 2,3 εκατ. τεμαχίων δηλαδή κοντά στο 4% του συνόλου των μετοχών! Ενισχύθηκε 3,54% ενώ οι πωλητές ήταν πολλοί και σε όλες τις τιμές. Απίστευτο να κάνει τέτοιο όγκο και να ενισχύεται μόνο τόσο. Είναι βλέπετε τεράστια η διασπορά. Περιμένουμε καλύτερη πορεία από τη συγκεκριμένη.

MERMEREN: Πριν από λίγες μέρες έγραψε το ΒΝ για επικείμενη πώληση συνολικά από την οικογένεια Παυλίδη και άρχισε λίγο να κινείται η μετοχή. Σήμερα έκανε δυνατή κίνηση με όγκο ασυνήθιστο. Προφανώς και θα γίνει δημόσια πρόταση πάλι, αλλά άγνωστο είναι προς το παρόν το τίμημα. Στα 55,50 ευρώ και στο +17,09%.

INTERTECH: Η ανακοίνωση προ κάποιων εβδομάδων για την είσοδο της CD Media είχε «ταρακουνήσει» τη μετοχή και την είχε οδηγήσει σε σημαντική άνοδο. Το τελευταίο διάστημα έχει κάνει μία σημαντική διόρθωση από τα υψηλά της και νομίζουμε πως στα τρέχοντα ή και λίγο πιο κάτω θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η υποχώρηση. Βγήκαν και κάποιες πωλήσεις από insiders. Στο εννεάμηνο είχε μικρά κέρδη αλλά με την προσθήκη της CD Media και αν ασχοληθεί πιο ενεργά θα μπορούσε να δει άλλα νούμερα… Αμετάβλητη στα 1,03 ευρώ με όγκο 26 χιλ. τεμάχια.

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Έκανε κάποιες σημαντικές τοποθετήσεις στο τελευταίο τρίμηνο και της βγήκαν αρκετές όπως βλέπουμε. Ξεχωρίσαμε όμως μία τοποθέτηση που δε μας κολλάει και τόσο εκτός και αν ξέρει κάτι παραπάνω. Αγόρασε 131.505 μετοχές της Κέκροψ που θυμίζουμε έκανε πολύ χαμηλούς όγκους στο τέταρτο τρίμηνο πλην το τέλος του έτους όπου αύξησε σημαντικά όγκους και αναρριχήθηκε υψηλότερα η αποτίμηση. Επίσης ενώ δεν είχε θέση στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αγόρασε 50 χιλ. τεμάχια. Η εισηγμένη έχει καλές θέσεις σε πολλά ποιοτικά μικρομεσαία.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πως γίνεται με αγοραστή στα 8,80 ευρώ ο οποίος ζητούσε 1.000 τεμάχια, η πράξη έγινε στα 8 ευρώ με 80 τεμάχια; Τί κόλπα είναι αυτά δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε…

INTRALOT: Δυνατή κίνηση και από αυτή με κλείσιμο στο +7,50% και στα 0,6450 ευρώ.

ΣΙΔΜΑ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για βελτίωση της αποτίμησης και σήμερα ενισχύθηκε 4,69% αλλά υπάρχουν και κάποιες φωνές που κυκλοφορούν και φωτογραφίζουν το ποσοστό που έχει η Μπήτρος. Βέβαια θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τις τράπεζες για να δούμε τι θα κάνει με αυτό η εταιρεία.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Αν προσθέσει κάποιος το μέρισμα που έκοψε πριν λίγους μήνες είναι σε νέα υψηλά πλέον η μετοχή και με το ταμείο να παραμένει γεμάτο και να μπορεί να δώσει και άλλα υψηλά μερίσματα. Στα 7,84 ευρώ και στο +3,16%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης