Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΒΒΒ- για τα καλυμμένα ομόλογα της Alpha Bank

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΒΒΒ- για τα καλυμμένα ομόλογα της Alpha Bank
Tο outlook είναι θετικό
Tην αξιολόγηση BBB- των καλυμμένων ομολόγων της Alpha Bank επιβεβαίωσε η Fitch Ratings, ενώ την αφαίρεσε από το Rating Watch Positive.
Tο outlook είναι θετικό, αντικατοπτρίζοντας αυτό της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης προεπιλογής εκδότη (IDR) της τράπεζας, σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

Τα καλυμμένα ομόλογα βαθμολογούνται πέντε βαθμίδες πάνω από το Long-Term IDR της τράπεζας «Β», από μια μέγιστη εφικτή ανύψωση 10 βαθμίδων.
Αυτό βασίζεται σε μια αμετάβλητη αύξηση ανάλυσης δύο βαθμίδων, μια αμετάβλητη αύξηση συνέχειας πληρωμών (PCU) έξι βαθμίδων και μια αύξηση ανάκτησης τριών βαθμίδων.
Οι ενημερωμένες υποθέσεις για το επίπεδο περιθωρίου αναχρηματοδότησης (RSL) των αναθεωρημένων κριτηρίων για τα καλυμμένα ομόλογα έχουν, μεμονωμένα, θετικό αντίκτυπο.
Ωστόσο, το δεσμευμένο AP δεν μπορεί να υποστηρίξει υψηλότερη βαθμολογία από το BBB-.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ποσοστό των δανείων σταθερού επιτοκίου έχει αυξηθεί σε 20% τον Σεπτέμβριο του 2022 από 12% τον Δεκέμβριο του 2021, το οποίο  μειώνει την καθαρή παρούσα αξία των περιουσιακών στοιχείων κάλυψης σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης