Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκκαθαρίζουν τους Ουκρανούς στο Soledar οι Ρώσοι – Τεράστιος αριθμός θυμάτων - Τι λένε Κρεμλίνο, Κίεβο

Εκκαθαρίζουν τους Ουκρανούς στο Soledar οι Ρώσοι – Τεράστιος αριθμός θυμάτων - Τι λένε Κρεμλίνο, Κίεβο
Το αργότερο αύριο 12/1 υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο όλη η πόλη λένε Ρώσοι στρατιωτικοί
Σχετικά Άρθρα
(upd) Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εκκαθαρίζουν την πόλη Soledar και θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αυτή έχει ήδη καταληφθεί τόνισε ο διοικητής των ειδικών ρωσικών δυνάμεων «Akhmat» Apty Alaudinov, αναφερόμενος στις συγκεχυμένες πληροφορίες που κυκλοφορούν για το εάν πράγματι η Soledar έχει πέσει σε ρωσικά χέρια, μετά και τις διαψεύσεις του ουκρανικού στρατού για τη νίκη που κήρυξε ο αρχηγός της Wagner, Yevgeny Prigozhin.
«Επί του παρόντος αυτή τη στιγμή το Soledar βρίσκεται στο στάδιο της εκκαθάρισης.
Μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ήδη καταληφθεί, επειδή ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που είναι μέσα στην πόλη, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Θα είμαστε σε θέση να δηλώσουμε έως το τέλος αυτής της ημέρας ή το πολύ αύριο Πέμπτη το πρωί ότι το Soledar είναι πλήρως υπό τον έλεγχο των δυνάμεων μας», είπε ο Alaudinov, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του και για την επιτυχία των ρωσικών δυνάμεων στο Artemovsk (Bakhmut), αναφέροντας πως η κατάληψη αυτών των πόλεων, θα αποτελέσει εφαλτήριο για περαιτέρω προώθηση του ρωσικού στρατού στο Donetsk.

Δεν βιάζεται το Κρεμλίνο

Αναφερόμενος στα όσα εκτυλίσσονται στο Soledar, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov τήρησε μια ιδιαίτερα προσεκτική στάση, επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να κηρυχθεί βεβιασμένα μια ρωσική νίκη.
«Δεν πρέπει να βιαζόμαστε.
Ας περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις» είπε ο Peskov, κάνοντας ωστόσο λόγο για «μία θετική δυναμική στην πρόοδο των ρωσικών δυνάμεων και για φανταστικό ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών.
«Η στρατιωτική επιτυχία θα επιτευχθεί όταν οι στόχοι που έχουν ορισθεί από τον ανώτατο διοικητή θα έχουν πραγματοποιηθεί...αν και οι τακτικές επιτυχίες είναι επίσης πολύ σημαντικές» υπογράμμισε ο Peskov.

Η νίκη του Prigozhin

Υπενθυμίζεται πως ο διοικητής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, Yevgeny Prigozhin σε χθεσινό του μήνυμα είχε αναφέρει πως οι δυνάμεις του έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους όλη την πόλη του Soledar, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το κέντρο της πόλης έχει περικυκλωθεί και ότι ο πόλεμος μέσα στην πόλη βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μάλιστα ο Prigozhin, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από τα αλατωρυχεία της Soledar, υποστήριζε ότι σήμερα Τετάρτη 11/1 επρόκειτο να ανακοινωθεί και ο αριθμός των Ουκρανών αιχμαλώτων ενώ ανέφερε πως η ρωσική επίθεση κατά της Soledar πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά από τις δυνάμεις του.
55_1.jpg
Η διάψευση από τους Ουκρανούς

Ωστόσο, την είδηση ότι οι δυνάμεις της Wagner κατάφεραν να καταλάβουν όλη την πόλη Soledar στην περιφέρεια του Donetsk έσπευσε να διαψεύσει ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος αμφισβητεί πως ο ηγέτης της Wagner, Yevgeny Prigozhin μπόρεσε να βρεθεί εντός των αλατωρυχείων της Soledar.
«Η Soledar είναι και θα είναι πάντα ουκρανική» ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος υποστηρίζει με μήνυμα του στο Telegram, πως οι Ουκρανοί στρατιώτες εξακολουθούν να αντιστέκονται στις ρωσικές επιθέσεις.
Μάλιστα σε μια προσπάθεια να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Prigozhin, ο ουκρανικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες που δείχνουν πως είναι τα αλατωρυχεία στη Soledar, αντιπαραβάλλοντας τις με αυτές που δημοσίευσε ο Prigozhin.
43_1.jpg
41_1.png
Δεν υπολογίζει κανείς τον αριθμό των νεκρών

«Οι Ρώσοι λένε ότι η Soledar είναι υπό τον έλεγχο τους.
Δεν είναι αλήθεια» ανέφερε σε δηλώσεις του Serhiy Cherevatyi, εκπρόσωπος της ανατολικής δύναμης του ουκρανικού στρατού, τη στιγμή που Ουκρανός στρατιώτης που μάχεται στο Soledar αναφέρει πως είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση και πως καμία πλευρά δεν υπολογίζει τους νεκρούς.
«Κανείς δεν θα σας πει πόσοι είναι οι νεκροί και οι τραυματίες.
Επειδή κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.
Κανείς.
Ούτε στην κεντρική διοίκηση ούτε πουθενά.
Οι θέσεις κερδίζονται και χάνονται συνεχώς.
Ότι είναι το σπίτι μας σήμερα, γίνεται της Wagner αύριο» αναφέρει ο Ουκρανός στρατιώτης από την 46η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το CNN.

Γιατί δεν εγκαταλείπουμε τώρα;

Ο Ουκρανός εκτίμησε πως η στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας θα εγκαταλείψει σύντομα τη μάχη για τη Soledar και διερωτάται γιατί δεν έχει γίνει ακόμα αυτό.
«Όλοι καταλαβαίνουν ότι η πόλη θα εγκαταλειφθεί.
Όλοι το γνωρίζουν.
Απλά θέλω να καταλάβω ποιο είναι το νόημα να πολεμάμε σπίτι με σπίτι.
Γιατί να πεθάνουμε, εάν πρόκειται να φύγουμε ούτως ή άλλως σήμερα ή αύριο;» διερωτάται ο Ουκρανός στρατιώτης.

Το Κίεβο εγκαταλείπει τους Ουκρανούς στρατιώτες στο Soledar

Την θέση πως το Κίεβο εγκατέλειψε τους Ουκρανούς στρατιώτες στη Soledar και ότι δεν υπολογίζει τις απώλειες στις τάξεις του ουκρανικού στρατού διατύπωσε ο Ρώσος στρατιωτικός και πολιτικός αναλυτής Yan Gagin.
«Η ουκρανική ηγεσία καθ’όλη τη διάρκεια της ουκρανικής άμυνας τόσο στη Soledar όσο και στο Artemovsk (Bakhmut) δεν έλαβε υπόψη της τις απώλειες των στρατιωτών της.
Αντιθέτως, έριχνε ολοένα και περισσότερους σχηματισμούς, ολοένα και περισσότερες στρατιωτικές μονάδες σε αυτό το σημείο.
Δεν ήταν πρόβλημα για αυτούς να αφήσουν το στρατιωτικό τους προσωπικό στην πόλη, την οποία είχαμε ήδη καταλάβει.
Αυτοί απλά είχαν ξεγραφεί εκ των προτέρων, αυτοί δεν θεωρούνταν πλέον ζωντανοί και απαραίτητοι» είπε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Gagin.

Αφήνουν τραυματίες

Σύμφωνα με τον Gagin, ανάμεσα στους Ουκρανούς στρατιώτες που αφέθηκαν στην πόλη, πρέπει να υπάρχουν τραυματίες, πρέπει να υπάρχουν και εκείνοι που έχουν μείνει χωρίς επικοινωνία, που πήγαν σε μια αποστολή και δεν είχαν τον χρόνο να επιστρέψουν από αυτήν.
«Σε κάθε περίπτωση, όλοι αυτοί οι άνθρωποι απλά εγκαταλείφθηκαν εκεί.
Η Ουκρανία εγκαταλείπει τους στρατιώτες της.
Όλα αυτά απλά για να αναφέρουν στους «αφέντες» τους στις ΗΠΑ, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες, στο ΝΑΤΟ ότι πολεμούν τόσο ωραία, ότι πολεμούν υπέροχα, ότι αμύνονται τόσο ηρωικά» ανέφερε ο Gagin.

Μαζικές παραδόσεις

Κατά τον Gagin, οι Ουκρανοί δεν είναι τίποτα άλλο από «πόροι» για το Κίεβο.
«Πιθανότατα οι εναπομείναντες θα παραδοθούν μαζικά και θα μπορέσουν, τουλάχιστον στην αιχμαλωσία, να ζεσταθούν, να φάνε σαν άνθρωποι και να έχουν ιατρική περίθαλψη» υποστήριξε ο Gagin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης