Διεθνή

Ρωσία: Οι θέσεις Ουκρανίας και Δύσης αποκλείουν τις συνομιλίες – Ανοιχτός σε διάλογο ο Putin

Ρωσία: Οι θέσεις Ουκρανίας και Δύσης αποκλείουν τις συνομιλίες – Ανοιχτός σε διάλογο ο Putin
Θα ήταν προτιμότερο να επιτύχουμε τους στόχους μας με πολιτικά και διπλωματικά μέσα είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα
Αδύνατες χαρακτήρισε την παρούσα χρονική στιγμή τις προοπτικές για ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας για την επίλυση της κρίσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αποδίδοντας την ευθύνη για αυτό στις θέσεις που διατυπώνει τόσο το Κίεβο όσο και η Δύση.
Σε δηλώσεις του ο Peskov υποστήριξε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin είναι ανοιχτός στο διάλογο και ότι η Ρωσία θα προτιμούσε να επιτύχει τους στόχους της μέσω της πολιτικής και της διπλωματικής οδού.
«Δεν υπάρχουν προοπτικές για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, εφόσον ο ουκρανικός νόμος απαγορεύει το διάλογο με τη Ρωσία και όσο η Δύση δεν επιτρέπει στο Κίεβο να είναι ευέλικτο σε αυτό το θέμα» είπε ο Peskov, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Cavusoglu ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

Ανοιχτοί σε διάλογο

«Η Ρωσία ήταν πάντα έτοιμη να λύσει τα προβλήματα μέσω διαπραγματεύσεων.
Ο πρόεδρος Putin το έχει πει επανειλημμένα, ότι εξακολουθούμε να διατηρούμε αυτή την ετοιμότητα.
Αναμφίβολα, η επίτευξη των στόχων μας με ειρηνικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα είναι η επιλογή που προτιμούμε» τόνισε ο Peskov, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι διαπραγματεύσεις είναι αδύνατες, μια και υπάρχει σχετική απαγόρευση δια νόμου στην Ουκρανία.

Για παραδόσεις όπλων από την Τουρκία

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να παραδίδει όπλα στην Ουκρανία από τον περασμένο Νοέμβριο ο Peskov τήρησε μια προσεκτική στάση, αναφέροντας πως είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για την αξιοπιστία τέτοιων πληροφοριών και επισημαίνοντας πως σε κάθε περίπτωση η Ρωσία παρακολουθεί στενά την υπόθεση.
Ο Peskov υποστήριξε ότι η Ρωσία γνωρίζει πολύ καλά πως η Τουρκία παραδίδει τα drones Bayraktar στο Κίεβο, τονίζοντας πως η Τουρκία έχει υποχρεώσεις ως κράτος μέλος του ΝΑΤΟ καθώς και διμερείς σχέσεις με άλλα κράτη.
«Όμως εξακολουθούμε να είμαστε ενωμένοι με την Τουρκία με πολύ στενές σχέσεις, οι οποίες βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος, στην αμοιβαία κατανόηση, στον αμοιβαίο σεβασμό και στην αμοιβαία ετοιμότητα να συζητήσουμε τα πιο δύσκολα προβλήματα» είπε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης