Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο - Shoigu: Εγγύηση για την κυριαρχία μας

Η Ρωσία ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο - Shoigu: Εγγύηση για την κυριαρχία μας
Η πυρηνική μας ασπίδα ήταν και παραμένει ο κύριος εγγυητής της κυριαρχίας μας είπε ο Ρώσος υπ. Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Την περαιτέρω ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων αλλά και τον εκσυγχρονισμό και ανανέωση του ρωσικού οπλοστασίου ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu προκειμένου, όπως είπε, η Ρωσία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε εχθρικές και επιθετικές κινήσεις.
Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Άμυνας για το 2023, ο Shoigu υποστήριξε ότι βασική προτεραιότητα είναι η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την «ποιοτική ανανέωση των ενόπλων δυνάμεων».

Εγγύηση τα πυρηνικά όπλα

«Η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα για να εγγυηθεί την κυριαρχία της χώρας» είπε ο Shoigu, ο οποίος ανέφερε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να αναπτύσσει την πυρηνική της «τριάδα», δηλαδή τους βαλλιστικούς πυραύλους, τα υποβρύχια και τα βομβαρδιστικά της.
«Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την πυρηνική μας «τριάδα» και να διατηρούμε την πολεμική της ετοιμότητα, αφού η πυρηνική μας ασπίδα ήταν και παραμένει ο κύριος εγγυητής της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους μας» υποστήριξε ο Shoigu.
Όπως είπε, «θα αυξήσουμε τις μαχητικές ικανότητες των αεροδιαστημικών μας δυνάμεων, τόσο ως προς το έργο των μαχητικών και των βομβαρδιστικών σε περιοχές όπου λειτουργούν σύγχρονα συστήματα αεράμυνας όσο και ως προς τη βελτίωση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων».

Χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης

Επιπλέον, ο Shoigu υποστήριξε ότι τα άμεσα σχέδια προβλέπουν και την επέκταση του οπλοστασίου των σύγχρονων όπλων κρούσης, κάτι που όπως είπε, είχε μιλήσει στα τέλη Δεκεμβρίου και ο πρόεδρος Putin, ενώ επισήμανε πως είναι απαραίτητο να βελτιωθεί το σύστημα ελέγχου και επικοινωνίας.
Για το σκοπό αυτό, υποστήριξε, πως σχεδιάζεται «η ενεργή χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης».

Τελειοποίηση εξοπλισμού

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε επίσης ότι ένα εξίσου σημαντικό καθήκον είναι να τελειοποιηθεί ο εξοπλισμός του προσωπικού στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
«Ό,τι χρειάζεται ένας στρατιώτης πρέπει να είναι σύγχρονο, βολικό και αξιόπιστο» υποστήριξε ο Shoigu, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού όλων των στρατολογικών και στρατιωτικών γραφείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης