Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ενεργειακή κρίση: Επειδή δεν συμμετέχει στις κυρώσεις η Τουρκία μειώνει τις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού

Ενεργειακή κρίση: Επειδή δεν συμμετέχει στις κυρώσεις η Τουρκία μειώνει τις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού
Τι δήλωσε ο Tayyip Erdogan σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Η Τουρκία θα μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου για τους βιομηχανικούς καταναλωτές έως και 25% και τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 16% από την 1η Ιανουαρίου
Αυτό δήλωσε το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της χώρας, Tayyip Erdogan ενώ ο φιλοκυβερνητικός τύπος επικαλείται το γεγονός ότι η χώρα εκμεταλλεύεται τη μη συμμετοχή στης στις κυρώσεις προς την Ρωσία και στη δυνατότητα της να διαπραγματεύεται χαμηλές τιμές για ενεργειακά προϊόντων.
Η ανάρτηση του Τούρκου προέδρου
«Η τιμή του φυσικού αερίου έχει μειωθεί μεταξύ 13,10% και 25,11% για τους βιομηχανικούς χρήστες σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2022», ανέφερε ο Erdogan σε ένα tweet.
Οι τιμές του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν κατά 12,73%, σημείωσε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθούν κατά 16% για τους βιομηχανικούς χρήστες, ένα μέτρο που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας EPDK την Παρασκευή (30/12).
Ο Erdogan πρόσθεσε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου για τους χώρους λατρείας θα μειωθούν κατά 42,73%, επίσης με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης