Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Putin για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Η αλήθεια είναι στο πλευρό της Ρωσίας – Πολεμάμε για την ιστορία και τα εδάφη μας

Μήνυμα Putin για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Η αλήθεια είναι στο πλευρό της Ρωσίας – Πολεμάμε για την ιστορία και τα εδάφη μας
«Ο πολυεθνικός μας λαός, όπως και σε όλες τις δύσκολες εποχές της ρωσικής ιστορίας, έδειξε θάρρος και αξιοπρέπεια», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Σημαντικές αναφορές στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, τις Συμφωνίες του Μινσκ και τη μεγάλη προδοσία της Δύσης περιείχε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin το Σάββατο (31/12/2022).
Ο Putin στο μήνυμά του επανέλαβε, πως η ιστορία και η αλήθεια βρίσκονται στο πλευρό της Ρωσίας, αφού αγωνίζεται για να προστατεύσει τον πληθυσμό της στα ιστορικά εδάφη της πρώην ανατολικής Ουκρανίας και στηλίτευσε τη στάση της Δύσης, όπως αυτή εκφράστηκε με την προδοσία στις Συμφωνίες του Μινσκ.
Χαρακτήρισε το 2022 ως έτος κομβικών γεγονότων.
Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για ένα έτος, που έθεσε τα θεμέλια για ένα διαφορετικό μέλλον τόσο για τη Ρωσία, όσο και για ολόκληρο τον κόσμο.
«Ο πολυεθνικός μας λαός, όπως και σε όλες τις δύσκολες εποχές της ρωσικής ιστορίας, έδειξε θάρρος και αξιοπρέπεια.
Με λόγια και με έργα, στήριξε τους υπερασπιστές της Πατρίδας. Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας.
Όλοι οι συμμετέχοντες στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση», σημείωσε ο Putin τονίζοντας πως η αλήθεια είναι στο πλευρό της Ρωσίας, η οποία προστατεύει τον λαό της στα ιστορικά της εδάφη.

Η προδοσία της Δύσης

«Μαζί χτίζουμε και δημιουργούμε. Η υπεράσπιση της Πατρίδας είναι το ιερό μας καθήκον απέναντι στους προγόνους και τους απογόνους μας», πρόσθεσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.
Ο Putin έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις Συμφωνίες του Μινσκ με φόντο και τις τελευταίες αποκαλύψεις του Γάλλου πρώην προέδρου Francois Hollande, ότι συνήφθησαν προκειμένου να κερδίσει χρόνο ο ουκρανικός στρατός.
«Οι δυτικές ελίτ διαβεβαίωναν τη Ρωσία για τις ειρηνικές τους προθέσεις εδώ και χρόνια στην ευρύτερη περιοχή συμπεριλαμβανομένου του Donbass, αλλά στην πραγματικότητα υποστήριξαν τους Ουκρανούς νεοναζί και προετοιμάστηκαν για τον πόλεμο.
Τώρα το λένε ανοιχτά και ο λαός της Ουκρανίας χρησιμοποιείται για να διασπάσει και να αποδυναμώσει τη χώρα μας, υπογράμμισε ο Putin.

Κυρίαρχη η Ρωσία

«Δεν επιτρέψαμε ποτέ σε κανέναν και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το κάνει αυτό», είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην ειδική επιχείρηση για το σθένος και το θάρρος τους και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και θα κρατήσει τη χώρα μεγάλη και ανεξάρτητη.
«Πάντα γνωρίζαμε και σήμερα είμαστε και πάλι πεπεισμένοι ότι το κυρίαρχο, ανεξάρτητο, ασφαλές μέλλον της Ρωσίας εξαρτάται μόνο από εμάς.
Από τη δύναμη και τη θέλησή μας», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το μήνυμα στον ρωσικό στρατό

Η Ρωσία έχει φτάσει στο σημείο όπου πρέπει «ή να τα παρατήσει όλα ή να πολεμήσει». Αλλά δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε, πρέπει να προχωρήσουμε, δήλωσε το Σάββατο (31/12/2022) ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά την επίσκεψή του στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια.
«Η Ρωσία έχει φτάσει σε αυτή τη γραμμή.
Ή να τα παρατήσουμε όλα ή να πολεμήσουμε.
Αλλά όσο έχουμε ανθρώπους σαν εσάς - και τα αγόρια και τα κορίτσια που είναι δίπλα σας - φυσικά, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τίποτα.
Εμείς απλά πρέπει να πολεμήσουμε, απλώς να προχωρήσουμε - με σύνεση και ψυχραιμία», είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.
Ο Ρώσος πρόεδρος επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη.
«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσουμε από τη σκοπιά των σύγχρονων τρόπων ένοπλου αγώνα, ειδικά στην ξηρά.
Χρειάζονται πυρομαχικά, όπλα υψηλής ακρίβειας - είναι σαφές καθώς και μέσα επικοινωνίας», σημείωσε.
Ο Putin δήλωσε ότι στην παρούσα κατάσταση, η σύγκρουση είναι αναγκαιότητα και «απλώς δεν υπάρχει τρόπος να γίνει» χωρίς την ενεργή υποστήριξη του λαού.
Παράλληλα, προέτρεψε τους στρατιωτικούς να φροντίσουν τον εαυτό τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εντολή Putin για drones

Καθώς η πολεμική αντιπαράθεση στην Ουκρανία περνά σε νέα φάση, ο ρωσικός στρατός προχωρά σε ανάπτυξη στρατιωτικού εξοπλισμού ο οποίος βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας.
O Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έδωσε εντολή να συσταθεί ένα σύστημα αναπτυξης της τεχνογνωσίας και παραγωγής στον τομέα των drones, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου στις 31 Δεκεμβρίου 2022.
«Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η δημιουργία ενός συστήματος κέντρων έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής για τη δοκιμή και την παραγωγική ανάπτυξη διαπιστευμένων από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών για μη επανδρωμένα εναέρια συστηματα UAV, μεταξύ άλλων, με την ενίσχυση από τον αυτόνομο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Platform of the National Technology Initiative», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο Vladimir Putin έδωσε, επίσης, εντολή να διασφαλιστεί η ετήσια διοργάνωση forum  -έκθεσης στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών έως την 1η Σεπτεμβρίου 2023 ενώ επέμεινε να διασφαλισθεί το απόρρητο των τεχνολογιών που θα αναπτυχθούν από τις κρατικές υπηρεσίες της χώρας.
Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, μαζί με την κυβέρνηση της Μόσχας και τον αυτόνομο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Πλατφόρμα της Εθνικής Τεχνολογικής Πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο του forum θα εξέτασουν σε συνεργασία με τις φιλικές πρις της Ρωσια χώρες την συνεργασία όσον αφορά τα μη επενδρωμένα σκάφη και τις καινοτόμες τεχνολογίες που θα αναπτυχθούν.

Τι προβλέπει το διάταγμα

Όπως επισημαίνεται στο προεδρικό διάταγμα υπό τον τίτλο: «Έγκριση της στρατηγικής για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την περίοδο έως το 2030- 2035» ορίζονται οι τομείς προτεραιότητας για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οι ετήσιες παράμετροι της αγοράς συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ανά περιοχές), συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της ζήτησης για υπηρεσίες και εξοπλισμό, οι ετήσιοι στόχοι για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του εύρους πιστοποίησης των νέων τεχνολογιών και της παραγωγικής δυνατότητας μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, το επίπεδο ανάπτυξης και παραγωγής τέτοιων συστημάτων και προϊόντων, ο κατάλογος των σχετικών δραστηριοτήτων, ο όγκος και τις πηγές χρηματοδότησής τους»
Η προθεσμία που θέτει το προεδρικό διάταγμα είναι έως την 1η Ιουνίου 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης