Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Απάντηση στην ακρίβεια σε πολύ μεγάλο βαθμό ο συνδυασμός market pass με «κάλαθι του νοικοκυριού»

Γεωργιάδης: Απάντηση στην ακρίβεια σε πολύ μεγάλο βαθμό ο συνδυασμός market pass με «κάλαθι του νοικοκυριού»
«Έχουμε περίσσευμα λόγω της καλής πορείας της οικονομίας, που επιστρέφει στον κόσμο», ανέφερε ο 'Αδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
«Ο συνδυασμός της οικονομικής ενίσχυσης για τα τρόφιμα και του «καλαθιού του νοικοκυριού» μπορούν σε πολύ μεγάλο βαθμό να απαντήσουν στο υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, που είναι η ακρίβεια», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την επιδότηση του 10% επί των αγορών τροφίμων κάθε νοικοκυριού από τον Φεβρουάριο του 2023 και για έξι μήνες, σημείωσε πως αποτελεί τον έναν από τους δύο βραχίονες για την καταπολέμηση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων και λειτουργεί συνδυαστικά με το «καλάθι του νοικοκυριού».
Εξήγησε ότι «αν κάποιος καταναλωτής προτιμά το «καλάθι του νοικοκυριού», γλιτώνει περίπου 70 ευρώ τον μήνα. Η ενίσχυση του «food pass» ή «market pass» μπορεί να φτάσει στα 50 ευρώ για οικογένεια με τρία παιδιά, άρα η ενίσχυση μπορεί να είναι 120 ευρώ το μήνα, δεν είναι λίγα τα λεφτά».
Κατά τον ίδιο, «είναι αστείο να λέει κάποιος ότι είναι χαμηλά τα εισοδηματικά κριτήρια όταν προβλέπεται όριο 41.000 ευρώ για οικογένεια με τρία παιδιά».
Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχουμε περίσσευμα λόγω της καλής πορείας της οικονομίας, που επιστρέφει στον κόσμο», ενώ απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι «η μείωση του ΦΠΑ είναι ένα μέτρο οριζόντιο και μόνιμο και θα έχει επίπτωση στα επιτόκια δανεισμού της χώρας. Είναι άλλο πράγμα να λες ότι φέτος έχω αυτό το περίσσευμα και το μοιράζω».

Για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Μιλώντας για το «καλάθι του νοικοκυριού», ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι πρόκειται για μέτρο που θα ήταν επιτυχημένο «ακόμη και αν ήταν σταθερές οι τιμές».
Υπογράμμισε ότι «τα στοιχεία λένε ότι στις πρώτες 6 εβδομάδες οι τιμές είναι -6,8% και μαζί με την μείωση του πληθωρισμού η μείωση φθάνει μέχρι το 15%».
Σε ερώτηση με αφορμή τις επικείμενες ανατιμήσεις σε μια σειρά αγαθών, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «ο πληθωρισμός δεν έχει εξαφανιστεί, ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 10% και είναι φυσικό διάφορες εταιρείες να αναπροσαρμόζουν τις τιμές τους βάσει του πληθωρισμού. Στο «καλάθι» τα προϊόντα θα μείνουν σε σταθερά χαμηλότερες τιμές».

«Έχω κουβαλήσει χιλιάδες τελάρα στην ζωή μου»

«Έχω κουβαλήσει χιλιάδες τελάρα στην ζωή μου από 15 ετών, δεν είναι ντροπή να μεταφέρεις τελάρα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι σχετικές φωτογραφίες του το Σάββατο 17/12 στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός είπε ότι «το Σάββατο μαζεύτηκαν 40 τόνοι λαχανικών και φρούτων που μοιράστηκαν σε Μητροπόλεις της Αττικής. Την ώρα που πήγα στην κεντρική αγορά γινόταν η φορτοεκφόρτωση και κουβάλησα κι εγώ καμιά 10αριά τελάρα και τότε, άρχισε ο «πόλεμος» από όλους αυτούς τους δήθεν που ενοχλήθηκαν επειδή κουβάλησα τελάρα».
τελαρα.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης