Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – «Πληρώνει» τη χθεσινή καλύτερη απόδοση - Το βλέμμα σε τριπλή λήξη και rebalancing

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – «Πληρώνει» τη χθεσινή καλύτερη απόδοση - Το βλέμμα σε τριπλή λήξη και rebalancing
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έχουμε τριπλή λήξη στα παράγωγα, δηλαδή λήγουν συμβόλαια και δικαιώματα σε δείκτες και μετοχές. Έχουμε και αναδιάρθρωση FTSE, με τον All World δείκτη να μην έχει αλλαγές αλλά να αναμένεται μία αύξηση μεταβλητότητας και τζίρου. Από Δευτέρα η Autohellas θα είναι στον FTSE 25 βγάζοντας έξω τον ΑΔΜΗΕ.

Οι αγορές της Ευρώπης αν και άνοιξαν με ήπια άνοδο μετά το χθεσινό sell off, γύρισαν πάλι χαμηλότερα. Το ΧΑ ακολουθεί στο ξεκίνημα την πτωτική τάση με κάποιους αναλυτές να σημειώνουν πως επειδή χθες πήγαμε σημαντικά καλύτερα από τις αγορές του εξωτερικού, μπορεί να το «πληρώσουμε» σήμερα. Νέο limit up για ΑΤΤΙΚΑ και αναμένεται limit up και στην ΑΝΕΚ. Στα βαριά χαρτιά πιέζονται τράπεζες, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και Coca Cola αν και οι τζίροι δεν είναι υψηλοί.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Δεκάδες οι φθηνές μετοχές και τα πήγαν πολύ καλά οι εισηγμένες παρά τα όσα έχουν συμβεί. Έχουμε θέμα αναλυτικό στην κατηγορία Χρηματιστήριο με όλα τα αποτελέσματα. Σημειώστε πως Coca Cola και Viohalco δεν έδωσαν ενημέρωση καθώς είναι εισηγμένες σε άλλο χρηματιστήριο, ενώ λείπουν και κάμποσα κυρίως από μικρές εταιρείες. Όχι πολλά όμως που να μπορεί να αλλάξει η συνολική εικόνα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες οι συστημικές πτωτικές και με τε απώλειες άνω του 1% όλες πλην Εθνικής στα πρώτα λεπτά.

ΑΔΜΗΕ: Φεύγει από τον FTSE 25 και περιμένουμε να δούμε τι ροές υπάρχουν. Στο παρελθόν πάντως από άλλες εξόδους και εισόδους δεν έχουμε δει σημαντικές ροές.

ΕΥΔΑΠ: Δεν ήταν καλά τα αποτελέσματα αλλά φαινόταν από το εξάμηνο. Το ταμείο πάντως έχει 310 εκατ. ευρώ παρά τις σημαντικές πληρωμές που έγιναν και επιτρέπει να δώσει ένα έκτακτο μέρισμα η εταιρεία. Τα ίδια κεφάλαια είναι επίσης υψηλά και επιτρέπουν μία διανομή που θα βελτίωνε και τους δείκτες αποδοτικότητας.

Τα κέρδη προ φόρων από 57,7 εκατ. ευρώ υποχώρησαν στα 28,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο αφού στο τρίτο τρίμηνο κατήλθαν στα 8,1 εκατ. ευρώ από 33,8 εκατ. ευρώ. Πέρυσι ο φόρος ήταν αυξημένος στην ΕΥΔΑΠ (22,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο) και έτσι επειδή φέτος είναι μόλις 7,3 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη εμφανίζουν καλύτερη εικόνα (21,1 εκατ. ευρώ από 34,7 εκατ. ευρώ). Η αποτίμηση βέβαια των 716 εκατ. ευρώ είναι εξαιρετικά χαμηλή.

ΑΤΤΙCA GROUP: Νέο +10%, το τρίτο συνεχόμενο και με μεγάλο αριθμό τεμαχίων ανεκτέλεστο στην πλευρά των αγοραστών. Παραμένει υψηλό το περιθώριο ανόδου. Στα 291 εκατ. ευρώ έφτασε η αποτίμηση και στα 1,35 ευρώ η τιμή της μετοχής. Δεν υπάρχει άλλη να ξεχωρίζει από τις ανοδικές μέχρι στιγμής.

LAVIPHARM: Σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ. της εταιρείας και αναμένεται ανακοίνωση για το ποσό της κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό της κάλυψης εννοείται πως τη βγάζει από επιτήρηση αλλά επιπλέον είναι τέτοιο που της επιτρέπει να υλοποιήσει το business plan που έχει ανακοινώσει. Σημαντική η συμμετοχή από funds.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Είναι γνωστό πως έχει πωλητή η εταιρεία εδώ και πολλούς μήνες. Αν πουλήσει τελικά το ποσοστό του ο κ.Σπεντζάρης θα μπορούσαμε να δούμε μία σημαντική ανάκαμψη της μετοχής και να πάει σε πιο δίκαια επίπεδα. Ωστόσο, θέλουμε και πρωτοβουλίες από τη διοίκηση για να βελτιωθεί ο τζίρος και τα κέρδη. Το εννεάμηνο δεν ήταν καλό.

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα από κέρδη προηγούμενων ετών ύψους 0,18 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα.

INTRACOM: Το ταμείο υψηλότερο από την αποτίμηση και με ακίνητα 55 εκατ. ευρώ και με κάποια δραστηριότητα που δίνει κάμποσα εκατομμύρια τζίρο. Όμως η μετοχή δεν ακολουθεί…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης