Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προειδοποιεί για τους Patriot, οι Ουκρανοί χτυπούν αμάχους και το νέο δόγμα του Putin για προληπτικό χτύπημα

Η Ρωσία προειδοποιεί για τους Patriot, οι Ουκρανοί χτυπούν αμάχους και το νέο δόγμα του Putin για προληπτικό χτύπημα
Η ρωσική πρεσβεία χαρακτήρισε προκλητική την πιθανή αποστολή Patriot στην Ουκρανία... οι ΗΠΑ το σκέπτονται...
Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι εάν στείλει το σύστημα αεράμυνας Patriot θα οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση τις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ…
Για τους ρώσους οι Patriot που θεωρούνται κάπως παλαιάς τεχνολογίας κατασκευάστηκαν το 1984 -1986 ωστόσο εκσυγχρονίστηκαν δεν θα αλλάξουν τις ισορροπίες στην Ουκρανία…ωστόσο θα σηματοδοτήσει η αποστολή τους νέα επιδείνωση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ…
Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί στο πλαίσιο της προπαγάνδας ανέφεραν ότι κατέρριψαν και τα 13 drones αυτοκτονίας των ρωσικών δυνάμεων πάνω από το Κίεβο… ωστόσο οι καταστροφές που σημειώθηκαν σε ακίνητα τους διαψεύδουν…
Εν τω μεταξύ συνεχίζουν να χτυπούν αμάχους στο Donetsk ενώ κατηγορούν ότι οι ρώσοι χτυπούν αμάχους… οι Ουκρανοί ακολουθούν αυτή την στρατηγική….
Στην Δύση ωστόσο δεν έχει υπάρξει ούτε μια αναφορά για τους αμάχους ρωσώφωνους που σκοτώνονται στον πόλεμο…
Για την Δύση δεν είναι άνθρωποι αυτοί…

Οι Ουκρανοί σκοτώνουν αμάχους…

Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χτύπησαν το κέντρο του Donetsk τις περιοχές Universitetskaya, Shchorsa, Bogdan Khmelnitsky
Ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε 40 ρουκέτες από το σύστημα πολλαπλών πυραύλων Grad στις περιοχές Voroshilov και Kyiv.
Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, το κτίριο του εμπορικού κέντρου Forum υπέστη ζημιές.
Σχεδόν ολόκληρος ο όροφος του εμπορικού κέντρου Forum καταστράφηκε.
Το εμπορικό κέντρο στέγαζε καταστήματα και καφετέριες.

Η ρωσική πρεσβεία χαρακτήρισε προκλητική την πιθανή αποστολή Patriot στην Ουκρανία

Η μεταφορά πυραυλικών συστημάτων Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Κίεβο, εάν συμβεί, θα ήταν ένα ακόμη προκλητικό βήμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες.
«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια εκστρατεία ενημέρωσης έχει ξεκινήσει σχετικά με την υποτιθέμενη επικείμενη αποστολή συστημάτων αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία.
«Η συνέχιση των παραδόσεων οπλικών συστημάτων θα ενισχύσει μόνο το αίσθημα ατιμωρησίας του καθεστώτος Zelensky.

Σύμφωνα με τους ρώσους διπλωμάτες, «οι Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη και χωρίς να παρέχουν Patriot, εμβαθύνουν όλο και περισσότερο στη σύγκρουση στη μετασοβιετική δημοκρατία».
Η ροή των όπλων αυξάνεται, η εκπαίδευση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού επεκτείνεται, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εφοδιάζονται με πληροφορίες.
Η αποστολή Αμερικανών στρατιωτικών ειδικών στη ζώνη μάχης συζητείται όλο και πιο συχνά.
Επιπλέον, οι πολίτες των ΗΠΑ συμμετέχουν στην αντιπαράθεση ως μισθοφόροι»

Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν την παράδοση Patriot στην Ουκρανία

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την παράδοση Patriot στην Ουκρανία, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ….
038138ac9c75fdf6201a79172e44f8ed_XL.jpg

Το νέο δόγμα προληπτικό χτύπημα αμερικανικού τύπου

Γιατί ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος λέει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να υιοθετήσει το δόγμα προληπτικού χτυπήματος αμερικανικού τύπου
Στις 9 Δεκεμβρίου, το Associated Press ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Putin δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να υιοθετήσει μια αντίληψη αμερικανικού τύπου για «προληπτικά χτυπήματα», τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει στην κατοχή της προηγμένα όπλα για τη διεξαγωγή τέτοιων επιχειρήσεων.
«Απλώς το σκεφτόμαστε» ανέφερε ο Putin…
Η δήλωση ισχύει σαφώς για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το πλαίσιο εξωτερικής πολιτικής τους, συμπεριλαμβανομένης της λεγόμενης έννοιας των «προληπτικών χτυπημάτων».
Το πρόγραμμα, που ονομάζεται PGS (Prompt Global Strike), είναι η στρατηγική των ΗΠΑ να επιτεθεί σε εχθρικούς στρατηγικούς στόχους με κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας οπουδήποτε στον κόσμο.

«Μιλώντας για αφοπλιστικό χτύπημα, ίσως αξίζει να σκεφτούμε την υιοθέτηση των ιδεών που αναπτύχθηκαν από τους ομολόγους μας των ΗΠΑ, τις ιδέες τους για τη διασφάλιση της ασφάλειάς τους», πρόσθεσε ο Putin, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους χτυπήματα έχουν σκοπό την προληπτική καταστροφή….

Ο Putin δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει ήδη στην κατοχή της υπερηχητικά όπλα κατάλληλα για τη διεξαγωγή τέτοιων επιχειρήσεων, ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη αναπτύξει τα δικά τους ισοδύναμα. Ο
Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία διαθέτει πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που ξεπερνούν τους αναλόγους των ΗΠΑ, αναφερόμενος πιθανότατα στον υπερηχητικό πύραυλο κρουζ «Zircon» με κινητήρα scramjet τελευταίας τεχνολογίας.
Ο Putin σημείωσε ότι τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς της Ρωσίας θα είναι σίγουρα συμβατικά PGM (πυρομαχικά καθοδήγησης ακριβείας), ενώ οι ΗΠΑ δεν απέκλεισαν ποτέ την πιθανότητα της πρώτης χρήσης θερμοπυρηνικών όπλων.

«Αν ο πιθανός αντίπαλος πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τη θεωρία του προληπτικού χτυπήματος και εμείς δεν θα το κάνουμε, αυτό μας κάνει να το εξετάσουμε», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η τεράστια μηχανή προπαγάνδας της κυρίαρχης πολιτικής Δύσης επέλεξε τις δηλώσεις του Putin για να τις παρερμηνεύσει ως υποτιθέμενη αλλαγή στρατηγικής…
Ως συνήθως, ο Putin επεσήμανε την ολοφάνερη υποκρισία του πολιτικού κατεστημένου των ΗΠΑ, υπό την έννοια ότι οι Αμερικανοί είναι οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να επιτίθενται σε άλλους ατιμώρητοι.

Με τη Ρωσία να έχει πραγματικές συμβατικές στρατιωτικές δυνατότητες για να εφαρμόσει ένα τέτοιο πλαίσιο εξωτερικής πολιτικής «προληπτικού χτυπήματος» σχεδόν αμέσως (σε αντίθεση με τις ΗΠΑ), ο Putin προειδοποίησε ότι εάν όλοι συμπεριφέρονταν όπως συμπεριφέρεται η Αμερική, ο κόσμος θα γινόταν σίγουρα ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μέρος.
Για να γίνει ακόμη πιο ισχυρή η άποψή του, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η Ρωσία θα είχε σίγουρα περισσότερους λόγους να εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές από ότι οι ΗΠΑ.
Σε αντίθεση με την Αμερική, η οποία έχει δεκάδες υποτελείς και δορυφόρους κράτη, η Ρωσία δεν ασκεί τέτοια επιρροή σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των γειτόνων της.
Η ηγεσία της Ρωσίας γνωρίζει καλά τα λάθη που έκανε εμπιστευόμενη τις υποσχέσεις της πολιτικής Δύσης.
Μετά το πραξικόπημα του 2014 που υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ και έφερε την διεφθαρμένη κυβέρνηση των Ουκρανών στην εξουσία, η Ρωσία αποφάσισε να μην επιτρέψει ποτέ ξανά να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στη γεωπολιτική αυλή της.
Από αυτή την άποψη, οι παρατηρήσεις του Putin είναι διπλής ανάγνωσης.
Πρώτον, όπως αναφέρθηκε, αποκαλύπτουν την απόλυτη υποκρισία της πολιτικής Δύσης και δεύτερον, δείχνουν ότι σίγουρα θα ήταν χρήσιμο για τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τη συντριπτική «σκληρή δύναμή» της για να αποτρέψει την εγκαθίδρυση αντιρωσικών καθεστώτων τόσο κοντά στο τα σύνορά της όσο και αλλού.

Για μήνες, η υπό ταραχή κυβέρνηση Biden παπαγαλίζει τις κατηγορίες ότι η Ρωσία υποτίθεται ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.
Η υπόθεση βασίζεται συνήθως στο επίσημο στρατηγικό στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας που δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί θερμοπυρηνικά όπλα ως απάντηση σε επιθετικό χτύπημα στο έδαφος της…

Η Ρωσία μπορεί να προχωρήσει σε προληπτικά χτυπήματα

Με τον αεροεκτοξευόμενο υπερηχητικό πύραυλο «Kinzhal» με ικανότητα 12 Mach που μεταφέρεται από τροποποιημένους αναχαιτιστές MiG-31K/I και βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3, το «Avangard» HGV (όχημα υπερηχητικής ολίσθησης) με ικανότητα 28 Mach που αναπτύσσεται σε διάφορα ICBM και ο υπερηχητικός πύραυλος κρουζ «Zircon» με ικανότητα 9 Mach, που αναπτύχθηκε στο ναυτικό (υποβρύχια και πλοία επιφανείας) και (σύντομα) σε χερσαίες πλατφόρμες, η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη με την ικανότητα να εφαρμόσει άμεσα προληπτικά χτυπήματα.
Το άμεσα σημαίνει εντός μιας ώρας ή 60 λεπτών.
3M22-Zircon-658x1024.jpg
Kh-47M2-Kinzhal-1024x576-1-768x432.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης