Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το βλέμμα στο εξωτερικό και στη FED – Ξεχωρίζει η Attica Group

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το βλέμμα στο εξωτερικό και στη FED – Ξεχωρίζει η Attica Group
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ήπιες απώλειες ενώ χθες η Wall Street έχασε τα μεγάλα κέρδη που είχε στο ξεκίνημα. Όλα τα βλέμματα στη FED σήμερα το βράδυ με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση 0,5% μετά και την υποχώρηση του πληθωρισμού. Το Χ.Α. άνοιξε πάνω από τις 920 μονάδες με ήπια άνοδο. Ξεχωρίζει από όλες τις μετοχές το +10% της Attica Group και με μεγάλο ανεκτέλεστο.

MIG-ATTICA GROUP: Για τη στήλη είναι mega deal. Η στήλη ενδιαφέρεται κυρίως για την Attica Group για την οποία θεωρεί ότι υπάρχει αξία μετά και τα αποτελέσματα που δημοσίευσε για το εννεάμηνο. Όμως θεωρούμε πως πλέον φαίνεται ξεκάθαρα πόσο τσάμπα είναι πολλές μετοχές. Δεν έχει σημασία πως έγινε «μεταξύ τους» το deal και παίζουν ρόλο και άλλα. Νομίζουμε πως πρέπει να οδηγήσει σε δημόσια πρόταση, άλλωστε κάτω από 10% μένει.

Το θέμα είναι πως το τίμημα πρέπει να είναι αυτό που βγάζει η συμφωνία και όχι κάτι άλλο. Δηλαδή με αποτίμηση η Attica Group 220 εκατ. ευρώ στο Χ.Α. με βάση το χθεσινό κλείσιμο πουλιέται με αποτίμηση 560 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε πως από τα πρωινά σχόλια που διαβάσαμε, μόνο σε αυτό της Beta ΑΧΕΠΕΥ, αναφέρουν οι αναλυτές της ότι περιμένουν δημόσια πρόταση. Δεν ξεφεύγουν κάτι τέτοιες «λεπτομέρειες» από τον Μάνο Χατζηδάκη, άλλωστε. Η μετοχή της Attica άνοιξε κλειδωμένη στο +10% και με πολλά ανεκτέλεστα. Η ΜΙΓ άνοιξε με απώλειες 5%.

JUMBO: Με άνοδο αλλά και μικρό όγκο συναλλαγών άνοιξε η μετοχή. Η Piraeus Sec. αναφέρει πως αγοράζει τη μετοχή καθώς η διοίκηση αναφέρει πως ο τζίρος το Δεκέμβριο οδηγεί σε αναβάθμιση της εκτίμησης για το σύνολο των πωλήσεων της χρήσης στο 13%. Στα 15,30 ευρώ με άνοδο 1,59%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικτό το ξεκίνημα. ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ με μικρές απώλειες. Οριακά υψηλότερα η ΕΥΡΩΒ και η ΕΤΕ.

FOURLIS: Συνεχίζει υψηλότερα και με καλό όγκο. Στα 3,40 ευρώ η μετοχή.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Εντυπωσιάζουν τα νούμερα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης έχει να κάνει με το έργο στην Κένυα και τις 6 εκλογικές αναμετρήσεις εκεί. Υπάρχει όμως και μία βελτίωση στα έσοδα και σε άλλους τομείς. Ο τζίρος στα 90,8 εκατ. ευρώ από 53,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και τόκων στα 7,66 εκατ. ευρώ από 1,91 εκατ. ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Τα αποτελέσματα εννεαμήνου δεν είναι καλά. Ούτε το τρίτο τρίμηνο πήγε καλά, όπως δεν είχε πάει και το εξάμηνο. Τα βαλκάνια δείχνουν πως παράγουν μεγαλύτερες ζημιές σε σύγκριση με την Ελλάδα και με μικρότερους τζίρους. Έχει μπει ρευστό από τη λύση της δικαστικής διαμάχης και υπάρχουν και κάποια έκτακτα έξοδα, αλλά δεν είδαμε βελτίωση στο ταμείο ή στον καθαρό δανεισμό. Επιπλέον υπάρχει μεγάλη πτώση στα περιθώρια. Η αποτίμηση είναι χαμηλή, έχει σημαντικά ακίνητα που κατά την άποψή μας παρέχουν ασφάλεια, αλλά πρέπει να δώσει και μία προοπτική ανάπτυξης για να τραβήξει κάποια βλέμματα. Διαφορετικά δεν έχει και νόημα να την έχουμε στις επιλογές της στήλης. Ζημία προ φόρων 855 χιλ. ευρώ στο εννεάμηνο από κέρδη 1,45 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 19,8 εκατ. ευρώ από 20,1 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤERLIFE: Η πορεία των αγορών έχει επηρεάσει τις ασφαλιστικές καθώς λειτουργούν και ως επενδυτικές. Ζημιές στο εννεάμηνο 12,6 εκατ. ευρώ από κέρδη 10,3 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης