Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα της Attica Group μετά το mega deal της ΜΙG;

tags :
Ποια θα είναι η επόμενη μέρα της Attica Group μετά το mega deal της ΜΙG;
Προφανώς και το deal αποδεικνύει αυτό που λένε πολλοί και με αφορμή τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ότι δηλαδή το ελληνικό χρηματιστήριο έχει πολλές υποτιμημένες μετοχές
Σχετικά Άρθρα

Τάραξε τα νερά του χρηματιστηρίου για τα καλά χθες η συμφωνία πώλησης της Attica Group από τη MIG στη STRIX Holdings, επιβεβαιώνοντας και τις φήμες που κυκλοφορούσαν στα χρηματιστηριακά γραφεία λόγω της κίνησης της MIG.
Η ξαφνική ανοδική κίνηση της μετοχής έκανε επενδυτές και στελέχη της αγοράς να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και φυσικά τη σκέψη να πηγαίνει στην Attica Group που είναι και το μοναδικό περιουσιακό στοιχεία με σημαντική αξία.
Το deal που ανακοίνωσε η MIG, δεν καθαρίζει μόνο το δικό της ισολογισμό, αφού η μητρική μηδενίζει το δανεισμό της θα πρέπει να στρέψει και το βλέμμα στην Attica καθώς αυτή βγαίνει σημαντικά ωφελημένη.
Μάλλον θα πρέπει να βγει και όλο το χρηματιστήριο γιατί μία εισηγμένη με αποτίμηση 220 εκατ. ευρώ πουλιέται στα 560 εκατ. ευρώ!
Τι όμως σημαίνει αυτή η εταιρική πράξη για τους υπόλοιπους μετόχους της Attica Group, εφόσον υλοποιηθεί;
Η STRIX αγοράζει το 79,38% της Attica Group και γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος, αφού ολοκληρωθούν όλα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση.
Η πρώτη ανάγνωση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να γίνει δημόσια πρόταση, αφού ουσιαστικά αλλάζει ο βασικός μέτοχος.
Σημειώνεται πως η STRIX είναι 100% θυγατρική της Πειραιώς, ενώ και η MIG ελέγχεται από την Πειραιώς. 
Μετά τη συναλλαγή και όπως σημειώνουν αναλυτές η Πειραιώς μέσω της STRIX θα ελέγχει το 91,5% της Attica. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Attica που έχει αποτίμηση στο Χ.Α. 220 εκατ. ευρώ εξαγοράζεται με 560 εκατ. ευρώ άρα τιμή υπερδιπλάσια.
Προφανώς και το deal αποδεικνύει αυτό που λένε πολλοί και με αφορμή τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ότι δηλαδή το ελληνικό χρηματιστήριο έχει πολλές υποτιμημένες μετοχές.
Στη συνέχεια θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν η συναλλαγή που ανακοινώθηκε δίνει και την τιμή της δημόσιας πρότασης, ή θα πρέπει να γίνει άλλη αποτίμηση ή λόγω θυγατρικών και βασικού μετόχου περνάει απλά ως μία μεταφορά μετοχών!
Σημειώνεται πως η Beta ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό της σχόλιο αναφέρει πως περιμένει δημόσια πρόταση στην Attica Group. 
Αν για το 79,38% δίνει η STRIX 44,8 εκατ. ευρώ για το 100% θα πρέπει να δώσει 560 εκατ. ευρώ ή 2,59 ευρώ ανά μετοχή.
Προς το παρόν οι περισσότεροι κοιτάνε τη MIG λόγω της ανακοίνωσης, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και το τι θα γίνει με την Attica Group.
Προφανώς και η πορεία της μετοχής σήμερα στο Χρηματιστήριο, θα ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης