Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θετική η επενδυτική ψυχολογία - Tα βλέμματα στη FED και στο mega deal της MIG

ΧΑ: Θετική η επενδυτική ψυχολογία - Tα βλέμματα στη FED και στο mega deal της MIG
Η κινητικότητα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο χρηματιστήριο λειτουργεί υποστηρικτικά για τις αποτιμήσεις
Σχετικά Άρθρα
Η χθεσινή ανακοίνωση της MIG για συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών που κατέχει στην Attica Group στη STRIX Holdings ταράζει τα νερά καθώς δίνει μία αποτίμηση στην Attica Group υπερδιπλάσια από αυτή που έχει στη χρηματιστήριο.
Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει και την ελκυστικότητα των ελληνικών μετοχών, η οποία έως ένα βαθμό έχει φανεί από τα αποτελέσματα εννεαμήνου.
Από την άλλη οι επενδυτές σήμερα θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της FED για τα επιτόκια, με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση 0,50% και να υποστηρίζεται από τη χθεσινή ανακοίνωση της καλύτερης των εκτιμήσεων υποχώρησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Επιπλέον η κινητικότητα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο χρηματιστήριο λειτουργεί υποστηρικτικά για τις αποτιμήσεις.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την αύξηση του ποσοστού της Fairfax στη Μυτιληναίος που ανακοινώθηκε χθες, τις πληροφορίες για την εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακής και τις σημερινές πληροφορίες για σύμπραξη Κούτρα και κυπριακής Wade Adams για εξαγορά ποσοστού κατασκευαστικής εταιρείας.

Eurobank Equities
Οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με νέα άνοδο, καθώς οι επενδυτές αντλούν δύναμη από την επιβράδυνση του πληθωρισμού που ανακοινώθηκε χθες ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της FED.


Optima Bank
Περιμένουμε από το ΧΑ να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Piraeus Securities
Σήμερα περιμένουμε επιλεκτικές κινήσεις εν αναμονή της απόφασης της FED.
Παραμένουμε αγοραστές στη Jumbo λόγω της αναμενόμενης ισχυρής πορείας το Δεκέμβριο που οδήγησε τη διοίκηση σε αναβάθμιση της εκτίμησης για την πορεία των πωλήσεων για το σύνολο του έτους (13% από 2-5%)

Euroxx
Περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας με τους επενδυτές να εστιάζουν στις ανακοινώσεις της FED


Beta
Η FED παίρνει τη σκυτάλη για την ανακοίνωση επιτοκίων σήμερα το βράδυ στις ΗΠΑ.
Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στις δηλώσεις αναφορικά με την ανάπτυξη της οικονομίας.
Ως εκ τούτου, περιμένουμε μία συνεδρίαση επιλεκτικού ενδιαφέροντος.
Σημειώνεται πως σήμερα η Μυτιληναίος θα κάνει την παρουσίαση της νέας οργανωτικής της δομής.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 862 μονάδες. Σημεία στήριξης 891 και 862 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 922 και 971 μονάδες.

Κύκλος
H Federal αποφασίζει το βράδυ για το μέγεθος της αναπροσαρµογής των παρεµβατικών επιτοκίων µε τους αναλυτές να συγκλίνουν στην πρόβλεψη για αύξηση κατά 50 µ.β. Η μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, πυροδότησε το αγοραστικό ενδιαφέρον σε όλες τις αγορές. Στο ελληνικό χρηµατιστήριο ο Γ.∆. κινήθηκε απειλητικά προς την αντίσταση της τοπικής κορυφής των 922-925 µονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης