Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρεμιέρα για το εορταστικό καλάθι και το «Καλάθι του 'Αη Βασίλη» - Οι τιμές των προϊόντων

Πρεμιέρα για το εορταστικό καλάθι και το «Καλάθι του 'Αη Βασίλη» - Οι τιμές των προϊόντων
Από σήμερα το εορταστικό καλάθι στα σούπερ μάρκετ, αλλά και το  «Καλάθι του 'Αη Βασίλη»
Σχετικά Άρθρα
Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 14/12, η εφαρμογή του εορταστικού καλαθιού και του «Καλαθιού του 'Αη Βασίλη», ενώ την 7η εβδομάδα διανύει το «καλάθι του νοικοκυριού», με μειώσεις τιμών σε 129 από τα 850 προϊόντα που αυτό περιλαμβάνει.
Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος και ο υπεύθυνος του e-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ, Γιάννης Δοξαράς , θα παραχωρήσουν σήμερα συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση συγκεντρωτικών στοιχείων για την πορεία των τιμών των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας «Καλάθι του Νοικοκυριού», που πλέον έχει μπει στην έβδομη εβδομάδα εφαρμογής.
«Οι μειώσεις συνεχίζονται: Από τα 850 προιόντα αυξήθηκαν μόνο τα 48 (6%), 129 (15%) μειώθηκαν και τα υπόλοιπα 673 (79%) παρέμειναν ίδια», σημείωσε σε ανάρτησή του στο twitter χθες ο κ. Γεωργιάδης.
γε.JPG
Τα εορταστικά καλάθια

«Πρεμιέρα» σήμερα, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, για το εορταστικό καλάθι στα σούπερ μάρκετ, στο οποίο προστέθηκαν η γαλοπούλα, το μοσχάρι, βασιλόπιτα ή τσουρέκι και η σοκολάτα. Αυτό θα διαρκέσει έως τις 4 Ιανουαρίου 2023.
Παράλληλα, ξεκινά από σήμερα και η εφαρμογή του «Καλαθιού του 'Αη Βασίλη», το οποίο αφορά παιχνίδια και θα εφαρμόζεται έως και τις 11 Ιανουαρίου 2023.
Πρόκειται για καλάθι που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου με ετήσιο τζίρο άνω του 1εκατ. ευρώ , ενώ εθελοντικά συμμετέχουν τα μικρότερα καταστήματα. Από τις 10 κατηγορίες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάξουν στις λίστες τουλάχιστον ένα προϊόν, έχοντας στο ράφι πώλησης το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί, αλλά και κατάλογος των σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος που θα αναγράφει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα
Στις 10 κατηγορίες περιλαμβάνονται: βρεφικά, επιτραπέζια, παζλ, κούκλες, κατασκευές, φιγούρες δράσης, οχήματα, ηλεκτρονικά και τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, μουσικά και λούτρινα. Η εξέλιξή του θα παρακολουθείται κάθε Τετάρτη και θα υπάρχει ειδικό πεδίο στο e-Καταναλωτής και για τις αλυσίδες που συμμετέχουν και για τα είδη παιχνιδιών.
Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης 13/12 αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα e-katanalotis οι 15 αλυσίδες παιχνιδιών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του Αη Βασίλη» με τις τιμές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης