Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Cavusoglu σε Ελλάδα: Παραβιάζει επίμονα τη Συνθήκη της Λοζάνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας

Σφοδρή επίθεση Cavusoglu σε Ελλάδα: Παραβιάζει επίμονα τη Συνθήκη της Λοζάνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας
«Τα αδέρφια μας στη Δυτική Θράκη δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ μόνα», σημειώνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Νέα σκληρή επίθεση στην Ελλάδα μέσω Twitter εξαπολύει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mewvlut Cavusoglu.
Σε tweet που ανήρτησε μετά τη συνάντηση που είχε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει επίμονα τη συνθήκη της Λοζάνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας.
«Φιλοξενήθηκαν τα αξιόλογα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα.
Η Ελλάδα συνεχίζει επίμονα να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λοζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας.
Τα αδέρφια μας στη Δυτική Θράκη δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ μόνα», σημειώνει ο Cavusoglu.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απαριθμεί μία μακρά σειρά παραβάσεων όπως τις αποκαλεί.
Μεταξύ άλλων κατηγορεί την Ελλάδα ότι, δεν αναγνωρίζει την «τουρκική» μειονότητα στη Δυτική Θράκη ως εθνική, δεν επιτρέπει στους Τούρκους της περιοχής να εκλέγουν τη δική τους θρησκευτική ηγεσία.

«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει ένα βράδυ ξαφνικά»

Εξάλλου και την Τρίτη (6/12/2022) με απειλές κατά της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας την φράση που έχει πει ο Erdoghan «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, συνέχισε τις απειλές κατά της χώρας, επαναφέροντας τις αιτιάσεις για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και συνδέοντάς το θέμα με την κυριαρχία τους.
Στη συνέντευξη Τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογο του στην Άγκυρα, ο Cavusoglu αναφέρθηκε στο θέμα των ελληνικών στρατιωτικών ασκήσεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και είπε ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στις απειλές».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «τα νησιά που έχει εξοπλίσει η Ελλάδα της δόθηκαν με τη συνθήκη της Λοζάννης και των Παρισίων με έναν όρο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξοπλίζει αυτά τα νησιά». Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «παραβιάζει ευθέως αυτές τις δύο συμφωνίες. Η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη. Παραβιάζει τις συμφωνίες ειρήνης. Εμείς στείλαμε τα νομικά μας επιχειρήματα. Είδαμε τις απαντήσεις τους, απαντήσεις που είναι καθαρά πολιτικά δημαγωγικές».
Κλιμακώνοντας τις απειλές, δήλωσε ότι «αν η Ελλάδα δεν υποχωρήσει από αυτή την παραβίαση, θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα της κυριαρχίας αυτών των νησιών. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί για το θέμα αυτό. Είτε η Ελλάδα θα κάνει ένα βήμα πίσω είτε θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Γι' αυτό και ο πρόεδρός μας είπε τη φράση "μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ". Δεν μπορούμε να μειώνουμε σιωπηλοί. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».
«Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ξεχνάει πως όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες. Αν δεν θέλετε ειρήνη θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ξαφνικά ένα βράδυ» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης