Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Περίεργες» συμπτώσεις: Αποδόμηση Φλώρου από φιλικό ΜΜΕ, το φιάσκο της Αλβανίας και η έκπληξη Τσίπρα στην Βουλή

«Περίεργες» συμπτώσεις: Αποδόμηση Φλώρου από φιλικό ΜΜΕ, το φιάσκο της Αλβανίας και η έκπληξη Τσίπρα στην Βουλή
Άλλος τρόπος να προσεγγίσει τα χωριά της Βορείας Ηπείρου ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν υπήρχε;
Σχετικά Άρθρα
Ένα περίεργο δημοσίευμα από ιστοσελίδα που μέχρι πρότινος «χτυπούσε» ανελέητα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών, φαίνεται να ξεκλειδώνει μία πολύ δύσκολη συγκατοίκηση σε πολύ ευαίσθητο υπουργείο.
Και φαίνεται ότι δεν αφορούν μόνο ένα υπουργείο…
Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Το δημοσίευμα που «στολίζει» Φλώρο και μιλάει για άσχημες σχέσεις με τους υπουργούς

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα in.gr σήκωσε ένα κείμενο που περνάει γενεές δεκατέσσερις τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ τον παρουσιάζει ως έναν υπερφιλόδοξο στρατιωτικό που θέλει να ανέλθει στα υψηλά πατώματα της πολιτικής, ότι έχει προσωπική ατζέντα και θέλει να φαίνεται περισσότερο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι δεν είναι τυχαία αυτή η προσπάθεια αποδόμησης του ΑΓΕΕΘΑ και θεωρούν ότι σχετίζεται με τις τελευταίες αποκαλύψεις ότι το κέντρο παρακολούθησης που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, παρακολουθούσε και τους αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας, άρα και τον κ. Φλώρο.

Η περίεργη σύμπτωση της αναφοράς Τσίπρα στον Ντογιάκο για τον ΑΓΕΕΘΑ

Θυμίζουμε, επίσης, άλλη μία σύμπτωση.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και του έθεσε πολύ σοβαρά το θέμα της παρακολούθησης των αρχηγών των Σωμάτων, καθώς τίθεται πλέον σοβαρό θέμα εθνικής άμυνας.
Το δημοσίευμα παραθέτει κινήσεις του αρχηγού που δήθεν θεωρήθηκαν ως «ανταρσία» για την πολιτική ηγεσία, όπως το ταξίδι του στη Χίο την ώρα που ο Παναγιωτόπουλος συναντιόταν με τον Akar.
Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και για να ηρεμήσει τις σχέσεις μέσα στο ΥΠ.ΕΘΑ, το Μαξίμου την Παρασκευή κάλεσε όλη την ηγεσία του υπουργείου και του ΑΓΕΕΘΑ συμπεριλαμβανομένου, για να υπογραφεί η σύμβαση με το Ισραήλ για τα Spike N’LOS.

Το φιάσκο στην Αλβανία με την αλλαγή του προγράμματος Μητσοτάκη

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το περιστατικό αυτό που δείχνει την κακή σχέση που υπάρχουν μέσα στα υπουργεία.
Στο πρωθυπουργικό ταξίδι στην Αλβανία, τελευταία στιγμή «στράβωσε» η περιοδεία του Πρωθυπουργού στα ελληνόφωνα χωριά της Βόρειας Ηπείρου.
Η επίσημη δικαιολογία ήταν η ομίχλη που υπάρχει σε εκείνα τα μέρη όπου δεν θα μπορούσε να πετάξει το στρατιωτικό ελικόπτερο Sinook.
Υπάρχει, όμως, ο εξής προβληματισμός.

Δάκτυλος Δένδια;

Άλλος τρόπος δεν υπήρχε ώστε ο πρωθυπουργός να προσεγγίσει τα χωριά αυτά;
Οδικώς είναι εύκολα προσβάσιμα.
Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ το προχωράει το θέμα ακόμα περισσότερο θεωρώντας ότι οι ίδιες ασυνεννοησίες που έγιναν στο ταξίδι Δένδια στη Λιβύη συμβαίνουν και τώρα, δίνοντας μία άλλη εξήγηση.
Ότι δηλαδή, οι κακές σχέσεις Μαξίμου-Δένδια που επιδεινώθηκαν όταν έγινε γνωστό ότι ο έλληνας ΥΠ.ΕΞ παρακολουθείται μέσω του λογισμικού Predator οφείλονται για αυτή την τόσο ξαφνική αλλαγή στο πρόγραμμα Μητσοτάκη.
Μην ξεχνάμε ότι στο ταξίδι στα Τίρανα βρέθηκε και ο κ. Δένδιας…
Πάντως, η μη επίσκεψη Μητσοτάκη στεναχώρησε τους βορειοηπειρώτες.

Η έκπληξη Τσίπρα στην Βουλή την Πέμπτη

Το θέμα των υποκλοπών, έχει αποδιοργανώσει την ελληνική κυβέρνηση και έχει διαβρώσει τις σχέσεις Μαξίμου με βασικούς υπουργούς ενώ έχει χαλάσει τις σχέσεις υπουργών και άλλων θεσμικών παραγόντων.
Αυτή είναι η εκτίμηση της Χαριλάου Τρικούπη, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει μία μικρή έκπληξη στη συζήτηση στην Βουλή για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ την Πέμπτη.
Όπως λέγεται, ο κ. Τσίπρας θα κάνει μία αποκάλυψη στην Βουλή για το θέμα των υποκλοπών η οποία είτε έχει προκύψει από υπηρεσιακό παράγοντα της ΕΥΠ είτε από ρεπορτάζ φίλα προσκείμενου δημοσιογράφου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης