Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για πληθωρισμό: Η ακρίβεια σαρώνει τα καθηλωμένα εισοδήματα - Όρος κοινωνικής επιβίωσης, η πολιτική αλλαγή

ΣΥΡΙΖΑ για πληθωρισμό: Η ακρίβεια σαρώνει τα καθηλωμένα εισοδήματα - Όρος κοινωνικής επιβίωσης, η πολιτική αλλαγή
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «η πολιτική αλλαγή δεν είναι ζήτημα κομματικού ανταγωνισμού, είναι όρος κοινωνικής επιβίωσης»
Σχετικά Άρθρα

Την άποψη ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα επεσήμαναν -σε κοινή δήλωση τους- η Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης, αντίστοιχα, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο» επισημαίνουν και ζητούν επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, μείωση των έμμεσων φόρων στην ενέργεια και τα τρόφιμα, πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών, πάταξη της αισχροκέρδειας στην αγορά.

Η κοινή δήλωση Αχτσιόγλου και Χαρίτση

Πιο αναλυτικά, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση: «Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει ο πληθωρισμός στη χώρα μας για έναν ακόμη μήνα, καθώς για τον Νοέμβριο ανέρχεται στο 9%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.
Στη χώρα μας, οι συνέπειες της κρίσης είναι ακόμα πιο δραματικές, καθώς η έκρηξη της ακρίβειας συνοδεύεται με καθήλωση των εισοδημάτων, 2 στους 3 πολίτες έχουν μειώσει ήδη την κατανάλωση ρεύματος και 1 στους 2 τις δαπάνες ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής, όπως καταγράφεται σε έρευνα του ΙΕΛΚΑ.
Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Όσο και να επιμένει στην επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αντιστρέψει τα βιώματα των πολιτών. Απαιτείται αποφασιστική αλλαγή πολιτικής, αποφασιστική σύγκρουση με τον πυρήνα της ακρίβειας με επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, μείωση των έμμεσων φόρων στην ενέργεια και τα τρόφιμα, πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών, πάταξη της αισχροκέρδειας στην αγορά. Και βέβαια ουσιαστική στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.
Η πολιτική αλλαγή δεν είναι ζήτημα κομματικού ανταγωνισμού, είναι όρος κοινωνικής επιβίωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης