Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαιολογεί τον Πάπα Φραγκίσκο ο Kadyrov (Tσετσένοι) – Έπεσε θύμα της δυτικής προπαγάνδας

Δικαιολογεί τον Πάπα Φραγκίσκο ο Kadyrov (Tσετσένοι) – Έπεσε θύμα της δυτικής προπαγάνδας
Οι δηλώσεις του Πάπα για τη σκληρότητα των Τσετσένων και των Μπουριάτ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Να δικαιολογήσει τον Πάπα Φραγκίσκο για τις δηλώσεις του ότι οι Τσετσένοι και οι Μπουριάτ είναι τα πιο σκληρά τμήματα του ρωσικού στρατού, τα οποία προχωρούν και στις μεγαλύτερες βαναυσότητες στον πόλεμο της Ουκρανίας, επιχείρησε ο ηγέτης των Τσετσένων, Ramzan Kadyrov, ο οποίος υποστήριξε πως ο Πάπας έπεσε θύμα προπαγάνδας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ένα εβραϊκό αμερικάνικο περιοδικό είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Όταν μιλάω για την Ουκρανία, μιλάω για τη βαναυσότητα γιατί έχω πολλές πληροφορίες για τη βαναυσότητα των στρατευμάτων που πηγαίνουν.
Συνήθως, οι πιο βάναυσοι είναι ίσως αυτοί που είναι από τη Ρωσία, αλλά δεν είναι ρωσικής παράδοσης, όπως Τσετσένοι, Μπουριάτ και λοιποί.
Σίγουρα αυτός που εισβάλλει είναι το ρωσικό κράτος. Αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο».
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ρωσίας, η οποία υποστήριξε πως ο ρωσικός λαός είναι ένας πολυεθνικός λαός και ότι οι δηλώσεις αυτές είναι ρατσιστικές, ψευδείς και επαναλαμβάνουν στερεότυπα.

Τι λέει ο Kadyrov

Από την πλευρά του ο ηγέτης των Τσετσένων, Ramzan Kadyrov απέδωσε τις δηλώσεις του ποντίφικα στην επιμονή των ξένων ΜΜΕ, αναφέροντας πως έπεσε θύμα προπαγάνδας και για αυτό μίλησε για τη «σκληρότητα» των Μπουριάτ και των Τσετσένων.
«Πώς μπορεί να προσδιορίσει κανείς εάν ένας στρατιώτης στο πεδίο της μάχης είναι χαρούμενος, άγριος, συναισθηματικός ή σκληρός;
Και πώς μπορεί κανείς να προσδιορίσει με γυμνό μάτι σε μια μάχη, τι είδους εθνικότητας είναι ένας Ρώσος στρατιώτης, όταν περισσότεροι από 190 λαοί ζουν στην χώρα μας;
Ο επικεφαλής του Βατικανού φυσικά και δεν μπορεί.
Απλώς έπεσε θύμα προπαγάνδας και της επιμονής των ξένων ΜΜΕ» ανέφερε ο Kadyrov.

Ρώτα τους Ουκρανούς

Ο Kadyrov πάντως σημείωσε πως ένας παγκοσμίου φήμης θρησκευτικός ηγέτης θα έπρεπε να ντρέπεται για την άγνοια του σχετικά με τη συμπεριφορά των μουσουλμάνων απέναντι στον εχθρό (οι Τσετσένοι είναι μουσουλμάνοι).
Μάλιστα ο Kadyrov, κάλεσε τον Πάπα να ρωτήσει τους Ουκρανούς για το πώς συμπεριφέρονται οι Τσετσένοι στους Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου και για το εάν είναι σκληροί ή όχι.
«Δεν υπάρχουν αλκοολικοί ή ναρκομανείς στις τάξεις των μαχητών από την Τσετσενία.
Ο κάθε ένας από αυτούς γνωρίζει ότι στον πόλεμο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά για την τιμή, την αξιοπρέπεια και το σεβασμό ακόμα και του εχθρού» τόνισε ο Kadyrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης