Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin πιέζει για άμεση ένταξη των προσαρτημένων περιοχών στο ρωσικό δικαστικό σύστημα

Ο Putin πιέζει για άμεση ένταξη των προσαρτημένων περιοχών στο ρωσικό δικαστικό σύστημα

Για άμεση ένταξη των προσαρτημένων περιοχών στο ρωσικό δικαστικό σύστημα πιέζει ο πρόεδρος Putin

Σχετικά Άρθρα
Tην ενσωμάτωση των νέων περιφερειώ που προσάρτησε η Ρωσία από την ανατολική Ουκρανία στο δικαστικό σύστημα της χώρας το συντομότερο δυνατό, ζήτησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των κατοίκων των περιοχών αυτών.
Μιλώντας την Τρίτη στο Πανρωσικό Συνέδριο Δικαστών, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε ότι "ως αποτέλεσμα δημοψηφισμάτων, με τη θέληση εκατομμυρίων ανθρώπων, τέσσερις νέες περιοχές ενσωματώθηκαν στη Ρωσία".
"Σε αυτά τα εδάφη πρόκειται να συσταθούν ομοσπονδιακά δικαστήρια.
Το Ανώτατο Δικαστήριο, μαζί με άλλα όργανα της δικαστικής κοινότητας, θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία νέων δικαστηρίων και την ενσωμάτωσή τους στο ρωσικό δικαστικό σύστημα.
Ο Putin πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο TASS: "Το έργο αυτό θα πρέπει να γίνει στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί στους ανθρώπους που ζουν σε αυτά τα εδάφη το συνταγματικό τους δικαίωμα στη δικαστική προστασία".
Σύμφωνα με τον Putin "πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό φόρτο εργασίας, ο οποίος δεν θα έχει να κάνει μόνο με την πρόσληψη δικαστικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και με την κατασκευή νέων κτιρίων και την προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των δικαστηρίων.
Ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε βέβαιος ότι το προσωπικό των δικαστηρίων θα αντεπεξέλθει στα καθήκοντα αυτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης