Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 0,5% για το brent, στα 83,19 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 0,5% για το brent, στα 83,19 δολάρια το βαρέλι

Το αμερικανικό αργό έκλεισε με άνοδο 1,3% στα 77,24 δολάρια το βαρέλι

Σχετικά Άρθρα

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών υποχώρησαν προσωρινά οι τιμές του πετρελαίου, λόγω των ανησυχιών για την κοινωνική αναταραχή που κυριαρχεί στην Κίνα καθώς οι κάτοικοι αρχίζουν να αντιδρούν στα πολύ σκληρά μέτρα της κυβέρνησης κατά του Covid και κερδίζουν έδαφος οι φόβοι ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα περιορίσει κι άλλη τη ζήτηση για πετρέλαιο.
Αργότερα όμως γύρισαν σε θετικό έδαφος μετά τις φήμες ότι ο OPEC+ θα εξετάσει τη μείωση της παραγωγής του.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε δημοσίευμα του Bloomberg, αναλυτές της Euroasia ανέφεραν σε έκθεσή τους ότι δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, ο OPEC+ θα εξετάσει σοβαρά μια νέα μείωση παραγωγής στην επερχόμενη συνεδρίαση σε μια βδομάδα, ειδικά αν οι τιμές του αργού υποχωρήσουν πολύ κάτω από τα παρόντα επίπεδα.
«Στο τέλος, η απόφαση θα εξαρτηθεί από την πορεία της τιμής του πετρελαίου όταν ο OPEC+ συναντηθεί και από το πόσο θα έχουν διαταράξει τις αγορές οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προσέθεσαν.
Στο πλαίσιο αυτό η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από μεγάλη μεταβλητότητα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή του brent βρέθηκε για κάποιες ώρες να χάνει ως και 3% στα 80,61 δολάρια το βαρέλι, καταλήγοντας στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον περασμένο Ιανουάριο, αργότερα πέρασε σε θετικό έδαφος και τελικά έκλεισε με πτώση 0,5% στα 83,19 δολάρια το βαρέλι.
Αντίστοιχα, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικού αργού τύπου WTI αρχικά «βούλιαξε» στα χαμηλότερα του επίπεδα από τον περασμένο Δεκέμβριο, στα 73,60 δολάρια το βαρέλι, αλλά τελικά έκλεισε με άνοδο 1,3% στα 77,24 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης