Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για την χερσαία εισβολή στη βόρεια Συρία αποφασίζει η Τουρκία

Για την χερσαία εισβολή στη βόρεια Συρία αποφασίζει η Τουρκία
Συνεδριάζει σήμερα 28/11 υπό τον Erdogan το υπουργικό συμβούλιο
Σχετικά Άρθρα
Το σενάριο της χερσαίας εισβολής στη βόρεια Συρία θα εξετάσει κατά τη σημερινή συνεδρίαση του το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας, το οποίο συνέρχεται υπό την προεδρία του Rejep Tayip Erdogan.
Όπως μεταδίδει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, το υπουργικό συμβούλιο θα κάνει μια αποτίμηση της μέχρι στιγμής στρατιωτικής «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία, η οποία είναι σε εξέλιξη από τις 20 Νοεμβρίου και στοχεύει στην εξόντωση θέσεων των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ και του YPG.
Η επιχείρηση αυτή – φέρει την ονομασία «Γαμψό Ξίφος» - εκδηλώθηκε ως απάντηση στη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη που άφησε πίσω της 6 νεκρούς καθώς η Άγκυρα θεωρεί υπεύθυνους τους Κούρδους.
Κατόπιν της συνεδρίασης, η οποία θα εξετάσει και την εφαρμογή της συμφωνίας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, θα κάνει δηλώσεις στον Τύπο ο πρόεδρος Erdogan.

Αυτοσυγκράτηση ζητούν ΗΠΑ, Ρωσία

Υπενθυμίζεται πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν ζητήσει από την Τουρκία αυτοσυγκράτηση και να μην επιχειρήσει μια χερσαία εισβολή.
Μάλιστα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε πως οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να μην εισβάλλει στη Συρία και οι Κούρδοι θα μετακινηθούν σε μια απόσταση 30 χιλιομέτρων από τη συνοριακή μεθόριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης